Aida Enache: Drumul spre succes, mână-n mână cu talentul asumat şi dezvoltat

Postat la 28 septembrie 2022 163 afişări

Aida Enache: Drumul spre succes, mână-n mână cu talentul asumat şi dezvoltat

Vârstă: 37 de ani

Funcţie: Director Soluţii şi Guvernanţă Pieţe Financiare (a.k.a. Financial Markets COO)

Companie: BRD Groupe Société Générale

Profit (2021): 1,3 mil. lei

Număr de angajaţi: 6.000

Experienţă: A lucrat în BRD – GSG, iar înainte de rolul actual a fost: Deputy COO Financial Markets (2013-2014), Project Manager (2012-2013), Treasury Sales Dealer (FX/IR/Derivatives) (2008 – 2012); anterior, a activat în Tornado Systems, ca Treasury Assistant (2007-2008).


Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Într-o lume ideală, în care fiecare îşi dezvoltă talentele cu care a fost înzestrat, ambiţia este acolo pentru a potenţa talentul, nu invers. Astfel, când eşti în acord cu tine, cu aptitudinile înnăscute, cred că ai mai mari şanse la succes. Pe scurt: talentul asumat şi dezvoltat.

Ce ţi-ai dori să ai şi nu deţii în prezent ?

Un video din viitor (peste vreo 20 de ani), cu copiii mei.

În ce loc te simţi cel mai fericită?

Acasă, cu ai mei, seara, când împărtăşim experienţele de pe parcursul zilei, ne jucăm, ne bucurăm şi ne încurajăm unul pe altul. Un al doilea loc, de care mă bucur atât cât mai am privilegiul, este acasă la bunicii mei.

Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?

Plan personal – oricât de standard ar părea răspunsul, acesta este: familia.

Plan profesional – mai mult decât indicatorii de performanţă îndepliniţi, proiectele şi aplicaţiile implementate, consider că echipa cu care lucrez este realizarea pe care s-au clădit celelalte.

Cine este mentorul tău?

În fiecare etapă a vieţii, am avut cel puţin un mentor. Povestea porneşte de la părinţii mei, continuă cu primul meu manager

(ne-am intersectat un timp scurt, dar cu impact mare) şi, apoi, cu fiecare om fain care m-a încurajat, m-a învăţat şi mi-a preţuit autenticitatea.

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?

Într-o lume a grabei, a abundenţei de informaţii şi a listelor de „to do”, consider că adevărata provocare este să ne luăm timp pentru a manifesta grijă:

- grijă pentru oamenii din jurul nostru (familie/echipă);

- grijă pentru cei care vor veni după noi (sustenabilitate)

- grijă pentru noi înşine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Aida Enache

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.