Fostul vicepreşedinte Oracle România a dat în judecată compania pentru concediere abuzivă şi discriminare: "Mi-a fost clar că am atins o limită peste care nu puteam promova"

Autor: Razvan Muresan Postat la 17 februarie 2015 50649 afişări

Fostul vicepreşedinte Oracle România a dat în judecată compania pentru concediere abuzivă şi discriminare: "Mi-a fost clar că am atins o limită peste care nu puteam promova"

Amalia Sterescu, fost vicepreşedinte al Oracle şi angajat al companiei în perioada 2005-2013, a reclamat angajatorul la Tribunalul din Bucureşti, con­testând decizia de concediere venită din partea Oracle România S.R.L., po­tri­vit datelor publicate pe site-ul tribunalului pe data de 27 ia­nuarie 2015.

Cazul va fi judecat de secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale din cadrul Tribunalului Bucureşti.

Amalia Sterescu declara recent pentru Business Magazin că multinaţionala în care a activat i-a oferit avantaje în procesul de educare profesională, însă nu i-a permis să poată promova peste nivelul de vicepreşedinte. Ea vorbeşte despre limitarea posibilităţii de ascensiune ierarhică, pe criterii legate de naţionalitate. Într-un alt dosar în care reclamant este Amalia Sterescu, pârâţii sunt Oracle România S.R.L. şi Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD).

"E adevărat că multinaţionala îţi oferă avantaje din multe puncte de vedere. Ai oportunităţi de a te dezvolta, de a călători şi a învăţa să gestionezi businessuri în alte culturi, ai oportunitatea de a învăţa de la lideri şi manageri formaţi în alte şcoli şi poţi să înveţi într-un ritm susţinut. Eu am demonstrat în multinaţională tot ceea ce era de demonstrat. Am promovat până unde puteam să promovez ierarhic. Mai sus de vicepresident era doar poziţia de senior vicepresident, însă în general poziţiile de senior vicepresident sunt ocupate de oameni cărora pe paşaport le scrie Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau, eventual, Elveţia. Mi-a fost clar că am atins o limită din punctul de vedere al oportunităţilor de carieră. (...) Am ales să ies din acest mediul pentru că mi-am atins limita. Am simţit momentul cu doi înainte de a ieşi din multinaţională. S-a copt în mine", spune Amalia Sterescu.

Reprezentanţii companiei Oracle România nu au răspuns solicitării Business Magazin, transmisă în 9 februarie 2015

"Dacă statistica arată că majoritatea poziţiilor de top management din România sunt ocupate de străini probabil că implică şi o lipsă de încredere a acţionarilor în manageri români. Este însă vorba şi despre expunerea pe care a avut-o managerul respectiv, însemnând contactele cu diverse culturi şi medii de business. Mulţi dintre executivi nu au experienţă pe alte pieţe", mai spune Amalia Sterescu, care a ocupat funcţii precum director global al centrului de reînnoire de contracte şi vicepreşedinte Shared Service Centers, fiind responsabilă de reînnoirea unor contracte cu valoare totală de peste un miliard de dolari în România, India şi China.

Antreprenoarea Amalia Sterescu este acum proprietarul unei şcoli de oratorie. Citiţi mai multe despre aventura antreprenorială a Amaliei Sterescu în curând în Business Magazin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
oracle,
concediere
/analize/resurse-umane/fostul-vicepresedinte-oracle-romania-a-dat-in-judecata-compania-pentru-concediere-abuziva-si-discriminare-mi-a-fost-clar-ca-am-atins-o-limita-peste-care-nu-puteam-promova-13837525
13837525
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.