Cum sa dai o functie de top management pe agricultura

Postat la 21 iunie 2010 109 afişări

Atunci cand vine vorba de sectoarele pe care se poate baza redresarea economiei sau de ponturi de investitii, agricultura nu lipseste niciodata din discutie. La aproape doi ani de la declansarea crizei, ea ramane o solutie inclusiv pentru manageri sau oameni de afaceri dornici de o schimbare radicala in cariera.

Cu aproape 20 de ani in urma, Dorin Boboc pleca in America sa-si urmeze visul - acela de a deveni inginer in constructii de avioane. La acea vreme, Romania era departe de idealul lui in materie de perspective, evolutie profesionala si dezvoltare personala. A facut deci facultatea la New York si in scurt timp s-a angajat la una dintre cele mai mari companii care produc avioane militare si submarine nucleare. Nu era o meserie usoara, insa era pasionat de tehnica si arta constructiei de aeronave, iar cei trei ani petrecuti la Northrop Grumman au fost cea mai buna alegere pentru un inceput de cariera.

N-a trecut mult pana cand in lumea lui Boboc a aparut un nou centru de interes - piata de capital, investitiile bursiere si instrumentele financiare. Noua pasiune a fost si cea care l-a readus acasa, unde il asteptau un MBA si apoi un loc de munca in domeniu. Din 2007, a ajuns sa conduca departamentul de investitii al celui de-al doilea cel mai mare fond de pensii private - Allianz-}iriac Pensii.

Asadar, in mai putin de 10 ani, Dorin Boboc a dat New Yorkul pe Bucuresti, avioanele pe pensii, iar acum face o noua schimbare - pleaca si din Bucuresti si din pensii si se muta la Alexandria, in Teleorman, unde va prelua conducerea afacerii de familie, dezvoltata de parintii lui in urma cu 18 ani. "Parintii mei sunt agronomi de meserie. Initial au facut o ferma de cereale, insa afacerea s-a dezvoltat treptat, iar astazi face parte dintr-un proiect integrat, care cuprinde silozuri de depozitare, moara, brutarie, precum si utilaje pentru exploatarea terenurilor agricole", spune Boboc.

Este un business "care ruleaza cateva milioane de euro anual", iar rolul directorului de investitii de la Allianz-}iriac Pensii va fi sa-l dezvolte, atat ca volum, cat si ca directii de activitate. Boboc a ales sa profite de cea mai importanta resursa care li se ofera acum oamenilor de afaceri din toate domeniile - fondurile europene: "Deja am trimis un proiect de cofinantare, care a fost aprobat si pentru care investitiile sunt in derulare, iar pana la jumatatea lunii iulie avem termen sa mai trimitem inca un proiect pentru dezvoltarea zonei de mecanizare a agriculturii".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/cum-sa-dai-o-functie-de-top-management-pe-agricultura-6430345
6430345
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.