Cine este românul care a câştigat peste 15 milioane de dolari la poker

Autor: Anca Barbulescu, Ioana Matei Postat la 15 aprilie 2013 315 afişări

Un canadian de origine română este cel mai bogat român din meseria de jucător profesionist de poker. Câştigurile lui Daniel Negreanu din ultimii mai bine de 15 ani însumează peste 16,3 milioane de dolari.

Cine este românul care a câştigat peste 15 milioane de dolari la poker

Supranumit „Kid Poker", Negreanu (39 de ani) s-a născut în Canada şi a vizitat pentru prima oară România, ţara de origine a părinţilor săi, la vârsta de 10 ani. Primul contact cu jocul de poker l-a avut după absolvirea şcolii generale, moment în care a abandonat studiile pentru a se consacra acestui joc. A început atunci prin a juca în cazinourile locale şi prin a participa la partide ilegale de poker din împrejurimile oraşului, iar la vârsta de 16 ani a mers pentru prima oară în Las Vegas unde, la primul său concurs, a pierdut 3.000 de dolari. Nu s-a lăsat descurajat.

În 1997 însă, a obţinut două titluri de campion la Campionatul Mondial de Poker de la Foxwoods, unde a câştigat 133.600 de dolari. De atunci a participat la numeroase turnee şi a început de asemenea să ofere lecţii de poker pe internet.

După câştiguri, este clasat pe locul şase în topul mondial al jucătorilor de poker, cel mai mare câştig al său fiind înregistrat în decembrie 2004, când a ocupat locul întâi la turneul Five-Diamond World Poker Classic din Las Vegas – a plecat acasă cu 1,77  milioane de dolari. Locuieşte în Las Vegas, într-o vilă luxoasă cu piscină.

Cazinourile, pokerul online şi offline, în cazinouri sau la turnee, păcănelele, pariurile sportive şi, nu în ultimul rând, loteria au însemnat anul trecut o afacere cumulată care depăşeşte,conform calculelor Business Magazin pe baza estimărilor din piaţă, 1,3 miliarde de euro, fără a pune la socoteală piaţa neagră despre care se presupune că tinde spre un miliard de euro.

Pe vremuri o industrie luxoasă, cu mulţi bani şi tentaţii pentru pasionaţi, dar mai ales dependenţi, la orice pas, jocurile de noroc s-au lovit, odată cu criza economică, de sărăcia românilor şi de taxele tot mai multe şi mai mari, ajungând acum la jumătate faţă de perioada de vârf. Cum arată radiografia uneia dintre cele mai bănoase şi totodată disputate afaceri din România?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poker,
roman,
castiguri,
canada,
cazinouri,
las vegas
/analize/resurse-umane/cine-este-romanul-care-a-castigat-peste-15-milioane-de-dolari-la-poker-10749116
10749116
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.