ADVERTORIAL. Cezar Cârligeanu, Head of sales, olx România

Postat la 26 februarie 2024 46 afişări

ADVERTORIAL. Cezar Cârligeanu, Head of sales, olx România

OLX Locuri de muncă este spaţiul unde se întâlnesc cererea cu oferta de muncă, iar principalul obiectiv al acestei categorii este acela de a intermedia angajarea candidaţilor potriviţi la locurile de muncă potrivite, spune Cezar Cârligeanu, Head of Sales în cadrul OLX. De aceea, consultanţii OLX pun la dispoziţia angajatorilor o serie de recomandări pentru formularea anunţurilor de angajare în aşa fel încât şansele de găsire a candidaţilor potriviţi să fie maximizate.

Care sunt principalele provocări ale angajatorilor care fac noi angajări?

Angajatorii depun toate eforturile pentru a ajunge la candidaţii potriviţi cu mesajul potrivit, atât prin alegerea adecvată a canalelor de promovare pe care le utilizează pentru a-şi face cunoscute rolurile vacante, cât şi prin ce şi cum comunică. Iar publicul ţintă este într-o continuă schimbare - vedem din ce în ce mai mulţi candidaţi aparţinând generaţiei Z, deci şi mesajul şi procesul se ajustează în concordanţă cu aşteptările lor: mai mult accent pe valori, pe anumite beneficii, o comunicare mai directă, dar simplă, în egală măsură, acordare de feedback, contact direct şi un timp de reacţie mult mai scurt. Toate acestea presupun adaptare din partea angajatorilor, dar şi regândirea unor fluxuri şi procese de recrutare.

Care sunt cele mai mari greşeli pe care le poate face un recruiter atunci când formulează un anunţ de angajare?

Echipa noastră de consultanţi lucrează în permanenţă cu angajatorii prezenţi pe OLX Locuri de muncă pentru ca anunţurile să aibă efectul scontat, pentru a le creşte eficienţa, dar şi pentru a reda cât mai transparent şi obiectiv nevoia din spatele mesajului. Anunţurile mai bine structurate beneficiază de mai multe aplicaţii din partea candidaţilor. Iată câteva dintre sfaturile pe care le dăm angajatorilor pentru o mai bună vizibilitate sau pentru un succes crescut al anunţurilor lor:

•Ÿ anunţul trebuie să fie clar, pe înţelesul publicului ţintă

Ÿ• pagina companiei este cartea de vizită a angajatorului, aşadar recomandăm completarea acesteia

•Ÿ beneficiile acordate sunt la fel de importante ca şi cerinţele, deci recomandăm să fie menţionate în egală măsură

Ÿ• menţionarea salariului atrage cu aproximativ 40% mai multe aplicaţii

Ÿ• adăugarea unui contact sporeşte, de asemenea, şansele de aplicare

Ÿ• definirea mobilităţii postului şi a programului de muncă este esenţială.

Cum a evoluat numărul anunţurilor de angajare în care se publică salariul oferit şi de ce?

Observăm o creştere a ponderii anunţurilor în care este specificat salariul, în 2023 procentul acestora fiind de peste 50%. Anunţurile cu salariul publicat atrag un număr mai mare de candidaţi, iar tot mai mulţi angajatori au observat şi s-au adaptat la acest fenomen. Candidaţii îşi doresc să afle salariul încă din primele faze ale procesului de recrutare, pentru mulţi fiind chiar un detaliu eliminatoriu atunci când aplică.

Se observă schimbări de comportament în rândul candidaţilor?

Pe lângă pachetul salarial şi beneficiile suplimentare, candidaţii acordă mai multă atenţie informaţiilor privind programul de lucru, mobilitatea postului (muncă de la distanţă, de la birou sau în sistem hibrid) dar şi posibilităţilor de dezvoltare.

Care sunt obiectivele OLX Locuri de muncă pentru 2024?

Ne dorim să jucăm un rol activ în reducerea deficitului forţei de muncă din România, deficit care are un puternic impact economic. Cum putem face acest lucru? În primul rând, prin adresarea către populaţia inactivă, dar cu capacitate de muncă. Platforma noastră este accesată lunar de peste 14 milioane de utilizatori, aşadar, împreună cu angajatorii, putem ajunge la o parte semnificativă din resursele inactive din România. De cele mai multe ori, este nevoie doar să ne facem mesajul mai uşor de înţeles şi să ne calibrăm cerinţele la piaţă. Altfel, le dorim utilizatorilor noştri un 2024 cu cât mai mulţi angajaţi potriviţi, la locuri de muncă potrivite!

Pentru piaţa de recrutare, OLX Locuri de Muncă este printre liderii platformelor de recrutare, unde mii de angajatori şi angajaţi se întâlnesc şi interacţionează, direct în platformă, pentru un proces de angajare rapid şi eficient. Cu peste 570.000 de anunţuri de angajare publicate pe parcursul anului 2023, OLX Locuri de muncă este una dintre platformele de recrutare preferate de sectorul candidaţilor blue şi grey collar. Peste 128.000 de companii au recrutat în anul 2023, alegând platforma OLX Locuri de Muncă şi peste 3 milioane de români şi-au căutat un loc de muncă prin intermediul acesteia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.