Exclusiv: Planurile noului sef de la ArcelorMittal Galati

Postat la 20 octombrie 2009 61 afişări

Toamna nu a adus vreo unda de optimism la Galati. Combinatul merge inca la jumatate fata de anul trecut, iar afacerile vor atinge un nivel care nu a mai aparut in conturile combinatului de la inceputul anilor 2000.

"Pentru mine mesajul crizei nu s-a sfarsit. Poate in 2012, 2013 vom reusi sa atingem din nou nivelul de productie din 2007 sau poate din 2008. Dar va lua ceva timp. Si trebuie sa fim foarte prudenti cand facem astfel de predictii. Sa nu uitam ca toate estimarile facute in ultimul an de experti au fost gresite". Thierry le Gall, managerul de criza adus de ArcelorMittal la Galati, nu este genul optimist de manager. A preluat din iunie de la Augustine Kochurampil, fostul CEO, un combinat care lucrase in primele luni din 2009 la 40% fata de anul trecut, avea pierderi cu 50% mai mari decat profitul obtinut in aceeasi perioada din 2008, avea sindicalistii furiosi pe platforma si, cel mai important, nu vedea capatul tunelului.

Le Gall raspunde repede si scurt la intrebari si asculta foarte atent cand cineva vorbeste romaneste langa el. La prima incercare a cuiva de a-i traduce, da din mana semn ca a inteles. E foarte grabit. Nu are timp sa stea la povesti cu traducerile, asa ca prefera sa aproximeze intelesul frazelor folosind limba materna, franceza, precum si ceea ce aude de jumatate de an in Macedonia sau Turcia, tari pe care le coordoneaza de la Galati. Venirea lui Le Gall la conducerea combinatului de la Galati a coincis cu o reorganizare a activitatilor din regiune, ArcelorMittal Galati devenind centrul Diviziei de Produse Plate din Europa de Est, divizie coordonata de Le Gall din Cladirea Turn de la intrarea in combinat.

Locarea lui Le Gall in Romania a fost motivata de faptul ca Galati reprezinta 80% din capacitatea si afacerile generate de aceasta divizie - in Macedonia este o fabrica de laminare, iar in Turcia e o divizie comerciala, dar si o capacitate de laminate zincate, tot pe parte de finisare. Galati furnizeaza acestor fabrici rulouri de otel, astfel ca cele trei capacitati lucreaza intregrat. Modificarea organizarii a urmarit in primul rand o mai clara localizare a deciziilor la nivel european: Le Gall este acum responsabil de productie si marketing de produse plate (rulouri si table) pentru intreaga regiune - Romania, Turcia, Balcanii, Grecia.

Le Gall e grabit pentru ca are multe sedinte si multe teancuri de hartii pe birou, dar si pentru ca are un mandat de doar doi ani (desi ar putea fi mai mult sau mai putin de doi ani, dupa cum precizeaza managerul) in care trebuie sa rezolve problemele de la Galati. Pana acum, le-a identificat si se gandeste la un plan "de bataie".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/industrie/exclusiv-planurile-noului-sef-de-la-arcelormittal-galati-4998748
4998748
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.