Profituri mai mari cu 22% pentru AFI Properties în primul trimestru

Autor: Anca Barbulescu Postat la 20 mai 2013 107 afişări

AFI Properties, compania-mamă a AFI Europe, a raportat venituri nete de 18,4 milioane de euro în primele trei luni din 2013, în creştere cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut. Profiturile au avut un avans de 22%.

Profituri mai mari cu 22% pentru AFI Properties în primul trimestru

AFI Palace Cotroceni, cel mai mare şi mai profitabil activ al companiei, a înregistrat, din punct de vedere operaţional, o creştere de 10% a venitului net în primul trimestru din 2013 faţă de aceaşi perioadă a anului trecut, până la 6,9 milioane de euro. De asemenea, a înregistrat o creştere de 1,6% (în Euro), respectiv 2,5% (în RON) în ceea ce priveşte cifra de afaceri a chiriaşilor săi, în perioada menţionată, totalizând 47 milioane de euro. AFI Palace Cotroceni a a fost vizitat zilnic de 54.000 de oameni; în total, 5 milioane de vizitatori au trecut pragul AFI Palace Cotroceni în primele trei luni ale anului 2013.

AFI Europe îşi continuă strategia de dezvoltare a unui flux de numerar puternic. în următoarea perioadă, eforturile companiei se vor concentra pe finalizarea a două proiecte, centrul comercial AFI Palace Ploieşti şi AFI Park 2, a doua clădire de birouri de clasa A din cadrul centrului de afaceri AFI Park Cotroceni.

AFI Palace Ploieşti este în prezent în construcţie, obiectivul fiind deschiderea sa în octombrie 2013. Faza 1 a proiectului este închiriată în prezent de retaileri naţionali şi internaţionali precum Cora, H&M, Reserved, Time-out, Aldo, Lee Cooper, Smyk, Carturesti, Collins, MacDonald, KFC şi alţii. Construcţia fazei 2 a proiectului a demarat, iar odată cu finalizarea acesteia vor fi adăugaţi 4.170 de metri pătraţi la mall-ul actual, aceştia fiind destinaţi în special activităţilor de divertisment si recreaţionale.

Un alt proiect important este AFI Palace B.Noi, unde peste 12.000 de metri pătraţi au fost deja închiriaţi.

Pe piaţa birourilor, AFI Park 1, primul imobil de birouri de clasa A din AFI Park Cotroceni, a fost deja închiriat în proporţie de 96% de companii precum Endava, Microchip technologies şi Cameron, în timp ce AFI Park 2 va fi gata în primul trimestru al anului 2014, cladirea având urmând să ofere o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi.

AFI Properties, prin intermediul subsidiarei sale, AFI Europe, pe care o deţine integral, desfăşoară activităţi în 7 ţări din Europa Centrală şi de Est (CEE) şi Europa de Sud-Est (SEE), printre acestea numărându-se Cehia, Serbia, Germania şi Polonia. România reprezintă, însă, ţara unde compania îşi concentrează în prezent cele mai multe activităţi de dezvoltare.

Suprafaţa totală a activelor AFI Properties însumează 472.000 de metri pătraţi, valoarea totală a acestora menţinându-se la 1,5 miliarde de euro, în timp ce rezervele în numerar au crescut la 55 milioane euro la 31 martie 2013.

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/profituri-mai-mari-cu-22-pentru-afi-properties-in-primul-trimestru-10888366
10888366
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.