Cand cumperi un bloc

Postat la 21 octombrie 2008 43 afişări

Sunt investitorii care au cumparat cele mai multe locuinte din Romania - in total peste 1.500 de apartamente. Momentul revanzarii a venit deja pentru cei mai mari doi dintre acesti investitori, insa nu va fi simplu in contextul actual al pietei.

Dupa ce a cumparat peste 900 de apartamente in Bucuresti si Brasov, Michael Topolinsky, cel mai mare cumparator de locuinte din Romania cunoscut la ora actuala, le-a reunit pe toate sub un singur brand - Benevo Homes Store - si le-a scos saptamana trecuta la revanzare. Topolinsky este primul mare investitor privat din piata rezidentiala care porneste oficial procesul de revanzare.

 

“Stim ca piata este diferita acum decat in urma cu sase luni. Credem insa ca vom vinde toate apartamentele pana cel mult in momentul finalizarii”, spune Topolinksy, intrebat daca momentul actual este potrivit pentru lansarea pe piata a circa 900 de apartamente. Dintre acestea, aproximativ 200 vor fi finalizate anul viitor, ceea ce ar fi un argument pentru scoaterea la vanzare acum a apartamentelor, dupa noua luni care au adus o scadere semnificativa a achizitiilor de locuinte noi. Momentul finalizarii apartamentelor va obliga investitorii sa achite cea mai mare parte a pretului, apartamentele fiind cumparate doar cu un avans clasic, de circa 25% din valoarea locuintelor. Iar starea de asteptare a cumparatorilor finali - dupa cum au justificat consultantii imobiliari motivele care au dus la scaderea vanzarilor -, dar si noile norme de creditare a populatiei impuse de Banca Nationala ar putea duce la situatia ca investitorii sa fie nevoiti sa plateasca integral locuintele sau chiar la ipoteza ca acestia nu vor putea sa preia integral apartamentele, daca nu vor obtine finantarea bancara.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/cand-cumperi-un-bloc-3344724
3344724
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.