Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei inovatoare. Ce a reuşit acesta după este parcă desprins din filme

Postat la 25 ianuarie 2022 83439 afişări

Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei inovatoare. Ce a reuşit acesta după este parcă desprins din filme

Un eşec de moment s-a dovedit, pentru Erle Halliburton, una dintre cele mai mari oportunităţi ale carierei. Concediat din cauza ideilor inovatoare, a pornit propria companie, ajunsă astăzi la venituri de miliarde.

Erle Palmer Halliburton s-a născut pe 22 septembrie 1892 în apropiere de Henning, Tennessee, în familia Emmei Cothran şi a lui Edwin Graves Halliburton. Pe când avea 12 ani tatăl său a murit, aşa că Halliburton s-a văzut nevoit să muncească încă de la o vârstă fragedă pentru a-şi putea ajuta familia. Iniţial, a învăţat să opereze maşinării grele, precum locomotivele şi macaralele cu aburi.

Ulterior, s-a angajat ca agent de vânzări în New York. Înainte ca SUA să intre în primul război mondial, Halliburton a devenit cunoscut ca membru în Marina Statelor Unite. În 1915 a trecut în rezervă şi a devenit interesat de câmpurile petroliere din California, unde putea aplica tehnologiile folosite în marină. Dorinţa de a inova i-a adus însă un lung şir de discuţii cu şeful său, care într-un final l-a şi concediat.

Peste ani, antreprenorul avea să declare că angajarea şi concedierea de la Perkins Oil Well Cementing Company au fost cele mai bune două oportunităţi pe care le-a întâlnit. În 1919, pe baza experienţei anterioare în domeniu, el a pus bazele New Method Oil Well Cementing Company, un business care oferă servicii companiilor din industria petrolieră, numele fiind schimbat câteva decenii mai târziu în Halliburton Company. Antreprenorul a fondat, de asemenea, şi compania Southwest Air Fast Express, achiziţionată ulterior de American Airlines.

Un alt business de success al fondatorului a pornit în urma proiectării unor geamantane de aluminiu, fabricate acum de Zero Halliburton. Antreprenorul, văr al scriitorului de jurnale de călătorie Richard Halliburton, a fost căsătorit cu Vida C. Taber Halliburton, alături de care a avut cinci copii: Erle P. Jr., David, Zola Catherine, Vida Jessie şi Ruth Lou. În 1957, a fost introdus în Oklahoma Hall of Fame. El a murit pe 13 octombrie 1957, în Los Angeles. Prezentă astăzi în peste 70 de pieţe, Halliburton funcţionează cu o echipă de peste 40.000 de angajaţi.

Segmentul principal de afaceri al businessului este Energy Services Group (ESG), unde compania oferă o gamă largă de produse şi servicii clienţilor din industria de petrol şi gaze din întreaga lume. În 2020, afacerea a înregistrat venituri de 14,4 miliarde de dolari, în scădere cu circa 35% faţă de anul precedent.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.