De ce locuiesc tinerii romani cu parintii

Autor: Razvan Muresan Postat la 10 noiembrie 2010 267 afişări

Mai bine de jumatate dintre tinerii romani cu varsta intre 18 si 34 de ani impart aceeasi locuinta cu parintii lor, potrivit datelor furnizate in octombrie de Eurostat.

Studiul, care prezinta date din 2008, releva faptul ca 46% dintre tinerii Uniunii Europene locuiesc cu cel putin unul dintre parinti. In Romania, procentul ajunge la 53%. Diferentele dintre statele UE au fost analizate prin prisma situatiei tinerilor din fiecare tara: mai exact, participarea lor la piata muncii e un criteriu care influenteaza direct numarul celor care se muta de acasa.

In timp ce foarte putini tineri din statele nordice impart aceeasi casa cu parintii lor, situatia e pe dos in tarile sudice. Noile state membre ale UE si statele mediteraneene au raportat procente chiar si de patru ori mai mari fata de tarile din Scandinavia.

La nivelul UE, mai putine femei decat barbati aleg sa locuiasca cu parintii, diferenta de 12% putand fi explicata prin faptul ca tendinta de a se muta cu partenerul este mai ridicata in randul tinerelor.

Jumatate din tinerii cu varste intre 18 si 34 de ani care convietuiesc cu parintii se incadreaza in intervalul de varsta 18-24. Parcurgerea ciclului studiilor universitare este un factor important in decizia celor de sub 24 de ani de a locui acasa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
societate,
tineri,
locuinta,
parinti,
Eurostat,
studiu
/analize/de-ce-locuiesc-tinerii-romani-cu-parintii-7706336
7706336
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.