Zara isi asteapta rivalii. Pe cine pune in pericol venirea H&M?

Autor: Roşca Postat la 16 februarie 2011 1338 afişări

Pentru spaniolii de la Inditex, 2009 si 2010 nu au fost ani de criza. Au deschis in fiecare an cate 14 magazine si anul acesta ar vrea sa deschida si mai multe. Concurentii de la H&M trebuie intampinati cum se cuvine.

Sunt rivali pe toate arterele de shopping din Vest. Din martie, vor concura si in Bucuresti. Venirea H&M in Romania il prinde pregatit pe principalul sau competitor, Inditex, care este si cel mai mare jucator din retailul de moda local. H&M va deschide in 2011, primul sau an pe piata romaneasca, sase magazine, in AFI Palace Cotroceni, Baneasa Shopping City, Plaza Romania, Bucuresti Mall, Unirea Shopping Center din Bucuresti si Brasov, Iulius Mall din Timisoara si Cluj si in zona comerciala a proiectului Palas din Iasi.

Inditex va deschide in acest an mai multe magazine decat in 2010, cand a inaugurat 14, potrivit unor surse din piata. Spaniolii au adus in Romania sapte dintre cele opt branduri pe care le detin la nivel mondial: Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, Zara Home si Massimo Dutti; singurul brand care nu a ajuns in Romania este Uterque, brand lansat de Inditex in 2008, axat pe colectii de accesorii si haine exclusiviste (brandul are doar 72 de magazine in intreaga lume, fata de 1.183 ale Zara sau 698 ale Bershka).

Sfarsitul anului 2010 i-a prins pe cei de la Inditex cu 51 de magazine in Romania si cu afaceri ce se apropie de 100 de milioane de euro, daca s-a mentinut ritmul de crestere din anii anteriori. Si, dupa cum arata extinderea companiei, se pare ca ritmul s-a mentinut.

Anii 2009 si 2010 nu au fost ani de scadere pentru grupul spaniol. In conditiile in care economia a scazut si consumul a intrat pe o panta descendenta, magazinele lor au continuat sa se deschida, mai exact cate 14 in fiecare dintre ultimii doi ani.

Anul acesta, expansiunea ar putea accelera, doar pentru primele patru luni ale anului fiind planificate sase noi deschideri, potrivit surselor din piata. Primul va fi magazinul Massimo Dutti din Iulius Mall Timisoara, primul spatiu din afara Bucurestiului pentru acest brand, ce se va deschide pe 25 februarie. In martie, si tot intr-un Iulius Mall, insa la Cluj, se va deschide cel de-al patrulea magazin Massimo Dutti din Romania.

Urmeaza in martie, la Brasov, in centrul comercial Unirea Shopping Center, magazinele Bershka, Pull & Bear si Stradivarius. Aceasta este prima intrare a grupului Inditex in Brasov in cei sapte ani de prezenta pe piata locala. Deschiderile Inditex la Brasov coincid atat ca perioada, cat si ca amplasare cu cele ale H&M din acest oras. Retailerul suedez a anuntat ca Brasov este primul oras din provincie unde va deschide un magazin. "Pana la sfarsitul lunii aprilie planuim sa deschidem sase magazine in Romania. Dintre acestea, cinci vor fi in Bucuresti, iar cel de-al saselea in Brasov", a spus Laura Sinca, marketing and PR manager pentru H&M. Potrivit surselor din piata, retailerul a incheiat contract tot cu Unirea Shopping Center din Brasov pentru noul magazin.

H&M va mai fi vecin cu Inditex si la parterul magazinului Unirea Shopping Center din Bucuresti, unde spaniolii s-au asezat initial cu Zara si Zara Home in 2009 si cu Bershka in 2010, iar cu Stradivarius si Pull & Bear urmeaza a se stabili in acest an. Primul deschis in 2011 va fi magazinul Pull & Bear, ce se va intinde pe o suprafata de 500 de metri patrati si care va fi deschis in aprilie, potrivit surselor din piata. Pentru Stradivarius nu exista inca o data exacta. Alaturi de aceste branduri, Douglas si H&M vor completa parterul centrului comercial.

Suedezii isi fac intrarea pe piata locala cu un magazin in capitala, in AFI Palace Cotroceni, unde Inditex este prezent cu toate cele sapte branduri. Pana in prezent, H&M a semnat contracte pentru noua magazine in Romania, potrivit oficialilor companiei. In afara celor sase care vor fi deschise in primavara acestui an, mai sunt alte trei despre care compania nu a oferit inca alte detalii. De asemenea, oficialii H&M nu ofera informatii nici despre numarul total de magazine pe care le doresc pe piata locala.

CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE ->>>>>>>>>>>


Go4it.ro transmite LIVE de la cel mai mare targ de telefonie mobila din lume.

Galaxy Tab 10.1, Galaxy S II si LG Optimus 3D par sa fie vedetele.

Vezi toate noutatile >>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
fashion,
zara,
h&m,
lupta,
batalie,
cota de piata
/analize/comert/zara-isi-asteapta-rivalii-pe-cine-pune-in-pericol-venirea-h-m-7977366
7977366
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.