De unde provin carnea şi cartofii pe care le mănânci la McDonald’s în România?

Autor: Razvan Muresan Postat la 08 noiembrie 2012 10038 afişări

Ingredientele folosite în produsele din restaurantele McDonald’s de pe piaţa locală provin în mare parte din import. Doar carnea de porc, sucul de mere, o parte din legume şi chiflele pe care le mâncaţi în restaurantele McDonald’s de pe piaţa locală au legătură cu România.

Furnizorul de carne de vită este Inalca Italia - folosită mai ales în hamburger, Big Mac şi Big Tasty. Potrivit oficialilor companiei, carnea de vită trece prin 31 de puncte de control de la fermă până la centrul de distribuţie şi prin trei puncte de control în restaurante.

Carnea de pui folosită de McDonald's în România este furnizată de OSI Group LLC, companie cu activitate în America, Asia şi Europa, dar fără activitate de producţie pe piaţa românească, ci în Ungaria, Polonia, Austria şi Ucraina, dincolo de statele din Europa de Vest. Carnea de pui stă la baza unor preparate precum McPuişor, McChicken, Chicken Grill, Chicken McNuggets şi aripioare.

Peştele folosit în restaurantele McDonald's România este cod importat din Danemarca de la compania A. Espersen A/S.

Furnizorii de carne de porc sunt OSI Germania şi Angst România - utilizată în omleta cu şuncă, sandvişurile McToast, dar şi în gama de produse McMuffin.

Cartofii, unul dintre produsele preferate de clienţi, provin de la compania Frisch&Frost Nahrungsmittel&Gesmbh Austria. Potrivit oficialilor companiei, există peste 120 de evaluări calitative necesare pentru a pregăti cartofii prăjiţi.

Legumele din salate sunt importate pe timp de iarnă din Spania, Grecia şi Turcia, iar vara din Germania, Polonia şi România.

Furnizorii de ouă ai McDonald's România sunt maghiarii de la Capriovus KFT Ungaria, care asigură găinilor o dietă ce include, printre altele, porumb, soia şi calciu.

Chiflele McDonald's sunt produse de fabrica Titan S.A., în exclusivitate pentru companie după o reţetă McDonald's.

Laptele din McSundae şi McFlurry provine tocmai din Austria de la companiile Meggle AG şi Berglandmilch Egen. Laptele folosit este de tip UHT de calitate A.

Sucurile oferite spre vânzare în restaurantele McDonald's România provin de la Coca-Cola România, sucul de mere de la fabrica Răureni, iar cel de portocale e furnizat de Wild Flavors, Inc. Ceaiurile sunt produse de Pepsico, iar cafeaua de compania italiană Segafredo Zanetii S.P.A.

Compania Hochland este furnizorul de brânzeturi pentru sandvişurile McWrap şi pentru salate, în timp ce compania Eisberg e furnizorul principal de salată şi legume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
mcdonalds,
ingrediente,
produse,
restaurante
/analize/comert/de-unde-provin-carnea-si-cartofii-pe-care-le-mananci-la-mcdonald-s-in-romania-10283363
10283363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.