Noile planuri ale proprietarului City Grill

Postat la 29 septembrie 2009 473 afişări

Toamna a adus doua proiecte cat se poate de noi pentru Dragos Petrescu, proprietarul restaurantelor City Grill. Si a mai adus o schimbare in planul de bataie: de acum, gata cu centrele comerciale. E timpul strazii.

"Nu ca e frumos locul asta?" Marian Alecu se uita admirativ in jur. Suntem in fosta Casa Bucur, unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucuresti din perioada postbelica si cel mai nou proiect al lui Dragos Petrescu. Casa e in plin proces de renovare, deoarece urmeaza sa fie inaugurata in data de 8 octombrie. Si nu mai e mult pana atunci.

Alecu tocmai a demisionat din conducerea McDonald's, dupa 17 ani in care a dezvoltat lantul de restaurante in Romania, si a venit sa il ia pe Dragos la masa. Pur si simplu, pentru ca sunt prieteni, nu pentru ca ar derula acum vreun proiect impreuna. Marian Alecu a declarat dupa ce si-a anuntat retragerea ca va porni o afacere pe cont propriu, dar nu in domeniul restaurantelor. Spune ca i-a ajuns.

Il lasa insa pe Dragos Petrescu sa se ocupe de restaurante, dat fiind ca omul de afaceri care a infiintat City Grill nu lasa sa treaca un an fara un proiect nou in acest domeniu. In 2004 s-a despartit de fostul partener de afaceri (Catalin Mahu, alaturi de care a deschis restaurantele "La mama") si a infiintat City Grill, in 2005 a pornit proiectul City Café, in 2006 a preluat "Caru' cu bere", in 2007 a lansat Buongiorno, in 2008 a achizitionat toate locatiile care i-au placut in Bucuresti, iar in 2009 a venit cu trei branduri noi.

Cu primul dintre acestea, Dragos Petrescu a incercat sa fenteze criza. La inceputul lui 2009, a pus la punct un proiect de restaurante fast-food, localizate in centre comerciale si adaptate unui buget restrans. Investitie relativ mica si asteptari mari. Bundetot a fost deschis in Iris Shopping Center, galeria comerciala a hipermarketului Auchan Titan. Dragos Petrescu s-a bazat atunci pe faptul ca vanzarile Auchan erau foarte bune si ca in curand urma sa se deschida cinematograful cu 12 sali. Criza insa a tinut oamenii acasa sau i-a trimis cel mult la supermarket. Nu au prea mers la film, nu au mancat in oras. Asa ca Dragos Petrescu a sistat extinderea (alte trei Bundetot urmau a fi deschise in acest an in Focsani, Braila si Pitesti), motivand ca in 2009 trebuie sa vada ce rezultate are proiectul pilot, pe care s-a si vazut nevoit sa il mute din Auchan in centru. Mai precis in centrul vechi.

"Pentru mine, centrul vechi e o mina de aur", spunea in 2005 Dragos Petrescu, cand lansa acolo un restaurant cu 250 de locuri, intr-o perioada in care nu prea vorbea nimeni de potentialul centrului vechi. Intre timp, Dragos Petrescu a preluat si "Caru' cu bere", iar in ultimul an zeci de terase au rasarit pe cele cateva strazi proaspat pavate din zona. Dezvoltarea centrului vechi l-a prins pe Petrescu, desi posesorul celor mai multe locuri din centrul vechi (aproape 800 de locuri in cele doua restaurante), destul de izolat. "City Grill si «Caru' cu bere» creeaza ele insele un pol, dar sunt la distanta de agitatia de pe celelalte stradute, asa ca am decis sa securizez si intrarea principala in centrul vechi, dinspre Dambovita."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/noile-planuri-ale-proprietarului-city-grill-4941067
4941067
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.