Monica Vuşcan: Farmec a fost printre primele companii din România care a produs încă de la începutul pandemiei produse igienizante şi dezinfectante şi cred că asumarea acestei misiuni a fost motivaţia care ne-a impulsionat în ultimul an

Autor: Andra Stroe Postat la 14 iulie 2021 76 afişări

Monica Vuşcan: Farmec a fost printre primele companii din România care a produs încă de la începutul pandemiei produse igienizante şi dezinfectante şi cred că asumarea acestei misiuni a fost motivaţia care ne-a impulsionat în ultimul an

Director Tehnic-Producţie Farmec


Cifră de afaceri (primele 11 luni din 2020): 263,5 mil. lei Număr de angajaţi: 750


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Am învăţat că cel mai important bun pe care îl avem este sănătatea şi că trebuie să ne străduim să o menţinem şi să o cultivăm. Având un stil de viaţă agitat, cei mai mulţi dintre noi punem accent pe alte aspecte şi neglijăm tocmai singurul lucru de care depind toate celelalte. Dincolo de absenţa bolii, trebuie să învăţăm să ne ascultăm corpul, să facem alegeri echilibrate, care să ne ajute la o stare generală de bine.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

A fost aceea de a ne adapta rapid la contextul generat de pandemie: am adaptat liniile de fabricaţie pentru a produce dezinfectanţi, am adaptat fluxurile de fabricaţie pentru a prioritiza produsele de necesitate (săpunuri antibacteriene, produse pentru igienizarea mâinilor, produse pentru curăţenie), programul şi condiţiile de lucru pentru o siguranţă sporită a personalului, astfel încât să putem continua la capacitate normală producţia.

—   Work from home sau de la birou?

Work from office. Departamentul Tehnic-Producţie a lucrat normal, atât în secţiile de producţie, cât şi cu celelalte compartimente suport, respectând în acelaşi timp măsurile de siguranţă impuse. Am putut astfel să coordonăm toate etapele procesului de producţie şi să menţinem activitatea în fabrică în parametri normali.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Farmec a fost printre primele companii din România care a produs încă de la începutul pandemiei produse igienizante şi dezinfectante şi cred că asumarea acestei misiuni, care vizează binele public în definitiv, a fost motivaţia care ne-a impulsionat în ultimul an. Pentru toţi specialiştii din cadrul Departamentului Tehnic-Producţie a reprezentat o provocare modul în care ne-am mobilizat pentru realizarea acestor tipuri de produse: de la idei, la soluţiile găsite pentru diverse aspecte apărute în aceste proces (ca materia primă, ambalajele), la adaptarea rapidă a liniilor de fabricaţie.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Fiind prezentă în toată această perioadă la biroul din sediul companiei, am găsit aici toată energia necesară pentru a depăşi această criză, pentru a face ca lucrurile să se desfăşoare cât mai normal şi a obţine aceleaşi rezultate ca şi înainte de pandemie.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Domnul Mircea Turdean, directorul general Farmec, prin tenacitatea, ideile şi modul direct în care s-a implicat atât în trasarea direcţiei pentru compania Farmec, cât şi la nivel de discuţii cu autorităţile centrale.

—   Putere vs. feminitate:

Nu consider că se exclud, ci dimpotrivă, se completează. Orice femeie puternică ştie ce vrea, e o persoană exigentă atât cu ea, cât şi cu cei din jur, are standarde înalte în toate privinţele. O femeie puternică e sofisticată, e conştientă de valoarea ei, de feminitatea ei, este analitică atât din punct de vedere al modului cum arată, cum se îmbracă, cum se îngrijeşte, cât şi din punct de vedere al activităţii ei profesionale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.