Luxul se mută de pe Calea Victoriei pe Dorobanţi

Autor: Roşca Postat la 09 mai 2012 1142 afişări

Multibrandul Victoria 46 a decis să părăsească artera care i-a dat numele şi să se mute într-o zonă unde concentraţia de potenţiali clienţi pe metru pătrat este mai mare. Poziţionat acum în coasta rivalilor de la The Place Concept Store, Victoria 46 pune una dintre primele pietre de temelie ale unei noi străzi de shopping de lux în Capitală.

Bucureştiul a fost împărţit în ultimii ani în poli de interes. Centrul Vechi a atras cafenelele şi restaurantele, Calea Victoriei a mers pe mâna magazinelor de lux, în timp ce Calea Moşilor a optat pentru bănci şi farmacii. Zona Dorobanţi a devenit încă de acum aproape un deceniu zona cafenelelor "de fiţe", şi nu fără motiv, în condiţiile în care, încă de la începutul anilor 2000, numele de rezonanţă, atât în materie de clienţi, cât şi de localuri, au venit aici.

În ultimii ani însă, atenţia celor care ies în oraş s-a orientat fie către zona Decebal, fie către Centrul Istoric, care astăzi a adunat peste 150 de localuri. Ce rezervă astfel destinul pentru zona Dorobanţi?

Andrei Alecu, unul dintre cei doi români care au adus Hugo Boss pe piaţa locală, spunea în urmă cu circa două luni că în prezent Calea Victoriei este zona zero pentru comerţul de lux, însă pe viitor s-ar putea contura o nouă arteră de shopping, şi anume Calea Dorobanţi. Andrei Alecu, fiul lui Marian Alecu, cel care timp de 16 ani a condus unul dintre cele mai importante lanţuri de restaurante din România, McDonald's, a poziţionat magazinul Hugo Boss pe Calea Victoriei, care până acum a fost singura posibilitate. Partenerul său este Adrian Matei, fiul lui Ion Matei, cel care deţine importatorul de băuturi Lerida International.

Alecu spunea în urmă cu câteva luni că multe branduri de lux internaţionale nu permit deschiderea de magazine decât în zone stradale, astfel că, după ocuparea singurei artere de această natură din România - Calea Victoriei, va fi nevoie de apariţia unei alte rute de shopping.

Primele cărămizi pentru construcţia unei noi artere au fost deja puse de câteva nume de lux, precum monobrandurile Canali şi Moschino şi multibrandurile Distinto şi The Place Concept Store, toate poziţionate pe Calea Dorobanţi. Ultimul nume care se va adăuga acestei liste este Victoria 46.

Această nouă arteră de lux are o caracteristică diferită faţă de Calea Victoriei, respectiv toate magazinele de lux de aici sunt deţinute de români. Familia Şeitan deţine aici magazinele Moschino, Canali şi Distinto iar Iulia Dobrin deţine The Place. Aceasta din urmă este cunoscută ca fiind proprietara brandului de lenjerie de lux ID Sarrieri.

Multibrandul Victoria 46, unul dintre cele mai cunoscute magazine de lux din România, amplasat în prezent pe Calea Victoriei, se mută începând cu data de 1 iunie pe Calea Dorobanţi 126-130, în spaţiul ocupat anterior de magazinul de mobilă de lux Rovere. Va fi un concept cu totul nou, iar suprafaţa magazinului va fi aproape dublă comparativ cu cea actuală. Magazinul va fi deschis iniţial în acelaşi concept - multibrand - ca şi pe Calea Victoriei. "Începând cu sezonul primăvară-vară 2013 însă, vom deschide a doua fază a proiectului, un concept de department store, care la parter va avea un model de shop in shop pentru Christian Dior, Lanvin, Alexander Mcqueen şi încă două branduri. La etaj va rămâne multibrand", spune Dorothy Constantin, managing partner în cadrul High Fashion Concept, grupul care deţine şi Victoria 46.

Numele magazinului va rămâne în continuare acelaşi, Victoria 46, deşi acesta vine de la adresa unde se afla iniţial multibrandul (Calea Victoriei, numărul 46). "Victoria 46 este un brand înregistrat, foarte cunoscut pe piaţă. Astfel, indiferent unde se află magazinul, numele rămâne acelaşi", explică Dorothy Constantin (28 de ani), care se află în acţionariatul High Fashion Concept alături de Andreea Altay.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
lux,
calea victoriei,
dorobanti,
branduri,
magazine
/analize/comert/luxul-se-muta-de-pe-calea-victoriei-pe-dorobanti-9593629
9593629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.