De ce se pleaca din Romania

Postat la 23 septembrie 2008 82 afişări

Anul acesta, nu mai putin de patru companii multinationale din industria bunurilor de larg consum au decis sa inchida fabrici pe care le detineau in Romania. Efect al reorganizarilor la nivel international sau un semn ca tara noastra isi pierde din atractivitate pentru companiile respective?

 

Coca-Cola HBC, imbuteliatorul Coca-Cola in Romania, anunta saptamanile trecute ca inchide fabrica pe care o detine in judetul Bihor, in localitatea Sacadat, precizand ca decizia face parte dintr-un proces mai amplu de eficientizare a activitatilor companiei. Tot Coca-Cola inchidea anul trecut fabrica din Bucuresti, transferand operatiunile la fabrica din Ploiesti. In ambele cazuri, conform reprezentantilor companiei, fostele fabrici urmeaza sa fie transformate in depozite si centre zonale de distributie.

 

Numai anul acesta, alte patru companii importante si-au mutat sau inchis la randul lor fabricile. Daca insa Coca-Cola a specificat ca activitatea fabricii din Oradea va fi transferata celorlalte unitati de productie pe care le detine in Romania (la Iasi, Timisoara, Ploiesti si Vatra Dornei), Colgate-Palmolive a anuntat inca din primavara ca va opri treptat, pana la sfarsitul acestui an, activitatea fabricii de la Brasov, renuntand complet la productia din Romania, care urmeaza sa fie transferata fabricilor din Polonia. Masura a fost luata la nivel de grup, compania-mama decizand sa inchida si alte trei fabrici, din Marea Britanie, Turcia si Italia.

 

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/de-ce-se-pleaca-din-romania-3218974
3218974
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.