Ziare si rumegus folosite pentru etansarea unei conducte la Fukushima. Primii doi morti

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 aprilie 2011 41 afişări

La Fukushima muncitorii incearca sa repare conductele stricate, din care apele radioactive se scurg in Pacific, cu ziare si rumegus. Muncitorii de la centrala folosesc un polimer care, in amestec cu ziarele mototolite si rumegusul, trebuie sa etanseze o conducta prin care continutul unui put – apa puternic radioactiva - se scurge in ocean.

O tentativa anterioara, repararea conductei cu beton, a esuat. Putul de beton este situat langa reactorul numarul 2 iar radioactivitatea apei de acolo depaseste de 4.000 de ori limita legala admisa.

Autoritatile sustin ca nu exista riscuri publice in urma scurgerilor in ocean, dar au interzis pescuitul pe o raza de 20 de km departare de centrala.

Pe de alta parte 10.000 de tone de apa contaminata, dar numai de 500 de ori peste limita legala, au fost deversate in mare in mod controlat. In weekend autoritatile au anuntat si numele a doi morti dintre lucratorii de la centrala - Kazuhiko Kokubo de 24 de ani si Yoshiki Terashima, de 21 de ani.

Cei doi au murit in timpul unui control de rutina al reactorului; corpurile lor au fost descoperite saptamana trecuta si au trecut printr-o serie de procediri riguroase de decontaminare inainte de a fi returnate familiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ziare,
rumegus,
Fukushima,
conducte
/actualitate/ziare-si-rumegus-folosite-pentru-etansarea-unei-conducte-la-fukushima-primii-doi-morti-8129360
8129360
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.