Zelenski: Dacă am fi fost membru NATO, acest război nu ar fi început

Autor: Laura Buciu Postat la 20 martie 2022 35 afişări

Zelenski: Dacă am fi fost membru NATO, acest  război nu ar fi început

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este convins că dacă ţara sa ar fi fost admisă mai devreme în alianţa Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), atunci Rusia nu ar fi invadat Ucraina.

„Dacă am fi fost membru NATO, nu ar fi început acest război. Mi-ar plăcea să primesc garanţii de securitate pentru ţara mea, pentru poporul meu”, a declarat Zelenski, la CNN.

Acesta a adăugat că este recunoscător pentru ajutorul oferit de NATO de când a început invazia.

„Dacă membrii NATO sunt pregătiţi să ne vadă în alianţă, atunci să o facă imediat, pentru că oamenii mor zilnic”, a mai spus preşedintele ucrainean.

El a continuat: „Dar dacă nu sunteţi pregătiţi să păstraţi vieţile oamenilor noştri, dacă vreţi doar să ne vedeţi călare pe două lumi, dacă vreţi să ne vedeţi în această poziţie dubioasă în care nu înţelegem dacă ne puteţi accepta sau nu - nu ne puteţi pune în această situaţie, nu ne puteţi forţa să fim în această incertitudine”, a mai spus Zelenski, la CNN.

Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie, azi fiind a 25-a zi a conflictului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zelenski,
nato,
război

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.