Zeci de mii de nou-nascuti, ramasi nevaccinati fiindca Institutul Cantacuzino nu mai produce vaccin

Postat la 19 iulie 2010 25 afişări

Timp de mai bine de sase luni, nou-nascutii din Romania au iesit din maternitate nevaccinati contra tuberculozei, dupa ce producatorul national, Institutul Cantacuzino, nu mai poate produce vaccin, intrucat nu are toate autorizatiile necesare. Cum s-a ajuns ca pentru prima data in istoria sa, acest institut sa nu mai furnizeze vaccin?

In martie 2009, conducerea institutului a decis sa opreasca linia de productie a vaccinului BCG, pentru a putea efectua lucrari de retehnologizare, lucrari programate a se finaliza in decembrie 2009. Lucrarile, necesare pentru autorizarea Institutului, nu au putut fi terminate si au continuat si in prima parte a anului 2010. Intre timp, stocul de vaccin BCG de care a dispus Ministerul Sanatatii in teritoriu s-a epuizat.

Medicii sunt de parere ca situatia este o problema de securitate nationala si spun ca este trist ca Romania a pierdut avantajul tocmai intr-un domeniu in care excela cu ani in urma.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zeci-de-mii-de-nou-nascuti-ramasi-nevaccinati-fiindca-institutul-cantacuzino-nu-mai-produce-vaccin-6606816
6606816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.