Yahoo va concedia peste 20% din personal

Autor: Dorin Oancea Postat la 10 februarie 2023 55 afişări

Yahoo va concedia peste 20% din personal

Yahoo a anunţat că intenţionează să concedieze peste 20% din totalul forţei de muncă, ca parte a unei restructurări majore a diviziei sale de tehnologie publicitară, scrie Reuters.

Reducerile vor afecta aproape 50% din angajaţii din domeniul tehnologiei publicitare ai Yahoo până la sfârşitul acestui an, inclusiv aproape 1.000 de angajaţi în această săptămână, a precizat compania.

Yahoo, care este deţinută de firma de private equity Apollo Global Management de la o achiziţie de 5 miliarde de dolari în 2021, a adăugat că această mutare va permite companiei să se concentreze şi să investească mai puţin în afacerea sa publicitară.

Acest lucru vine în contextul în care mulţi agenţi de publicitate şi-au redus bugetele de marketing ca răspuns la ratele record ale inflaţiei şi la incertitudinea continuă privind o recesiune.

O serie de companii americane, de la Goldman Sachs Group la Alphabet Inc, au concediat, de asemenea, mii de angajaţi în acest an pentru a face faţă la scăderea cererii provocată de inflaţia ridicată şi de creşterea ratelor dobânzilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
yahoo,
angajaţi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.