Whisky-ul românesc Carpathian Single Malt a câştigat mai multe premii în cadrul competiţiei World Whiskies Awards 2024

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 11 februarie 2024 143 afişări

Whisky-ul românesc Carpathian Single Malt a câştigat mai multe premii în cadrul competiţiei World Whiskies Awards 2024

În cadrul ediţiei World Whiskies Awards 2024, una dintre cele mai importante competiţii din sectorul băuturilor spirtoase la nivel mondial, expresia Vradiano din gama Carpathian Single Malt Whisky a devenit câştigătorul categoriei la categoria “single cask single malt, no age statement”, obţinând şi medalie de aur. Vradiano este de facto "Country Winner", făcând parte din singura gamă de whisky single malt din România.

Alături de Vradiano, expresiile Carpathian Single Malt Whisky, Burgundy şi Fetească Neagră au obţinut medalii de argint, urmate pe podium de Cognac şi Ruby Port, care au adus acasă medalii de bronz.

Juriul format din experţi internaţionali din cadrul World Whiskies Awards a evaluat anul acesta 1.600 de înscrieri în 22 de categorii înainte de a lua o decizie.

„Single Malt Whisky se află pe valul distileriilor din lumea nouă, care remodelează peisajul whisky-ului single malt. Obţinerea acestor premii demonstrează angajamentul nostru faţă de întreaga industrie şi contribuţia la viitorul strălucit al acesteia. Sunt foarte mândru de întreaga echipă pentru că a creat un whisky premium, dar şi un ambasador al naturii, culturii şi patrimoniului românesc", a spus Dr. Nawaf Salameh, preşedintele fondator Alexandrion Group.

Premiile World Whiskies Awards 2024, parte din seria de competiţii World Drinks Awards, selectează, recompensează şi promovează cele mai bune produse din lumea whisky-ului.

"Încă o dată, am observat o calitate remarcabilă la categoria “Rest of World Distillers”, care provin din Europa continentală, Asia, Australia, Africa şi nu numai. Sunt încântat de faptul că anul acesta am văzut o gamă extrem de largă de tipuri de whisky în competiţie, ceea ce demonstrează că distilatorii inovatori din "noua lume" se aventurează dincolo de stilurile consacrate de whisky obişnuite în Scoţia, Irlanda şi Statele Unite.", a declarat Christopher Coates, preşedintele juriului World Whiskies Awards

Alexandrion Group este lider în producţia şi distribuţia băuturi spirtoase şi vinuri din România şi singurul producător de single malt din ţară. Portofoliul de produse include băuturi tradiţionale româneşti şi produse internaţionale. Alexandrion 5* şi 7*, celebrul vinars Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova precum şi alte produse au asigurat grupului poziţia de lider al pieţei de băuturi spirtoase şi tradiţionale din România. Începând cu anul 2018, Grupul şi-a extins activitatea, completându-şi portofoliul cu vinuri, liniştite şi spumante.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.