WATRIX te poate RECUNOAŞTE chiar dacă ai CAGULĂ pe faţă sau ai făcut OPERAŢIE ESTETICĂ. Unde s-a introdus noul Big Brother

Postat la 07 noiembrie 2018 215 afişări

Tehnologiile de recunoaştere facială pot fi păcălite, iar autorităţile chineze de la Beijing şi Shanghai anunţă că vor recurge la un soft de identificare mult mai avansat. Watrix funcţionează prin scanarea unei persoane şi crearea unui model stocat într-o bază de date şi poate identifica persoane dintr-o mare de oameni numai prin stilul lor de mers şi siluetă.

WATRIX te poate RECUNOAŞTE chiar dacă ai CAGULĂ pe faţă sau ai făcut OPERAŢIE ESTETICĂ. Unde s-a introdus noul Big Brother

"Nu îl poţi păcăli pur şi simplu călcând apăsat sau plimbându-te cu un alt pas decât cel obişnuit", a declarat Huang Yongzhen, CEO al Watrix, citat de Business Insider.

Software-ul poate identifica oamenii de la 50 de metri distanţă, chiar şi din spate sau cu feţe acoperite, a spus el.

China este deja celebră pentru uriaşul sistem de supraveghere şi pentru tehnologiile de recunoaştere facială de ultimă oră, dar noua tehnologie are o acurateţe de 94% şi poate recunoaşte o persoană chiar dacă şi-a schimbat fizionomia sau are faţa acoperită, spun dezvoltatorii.

Modul în care softul creează model digital al persoanei este complex şi ia în seamă mai mulţi parametri precum lungimea pasului, cadenţa, unghiul în care păşeşte şi cât de aplecat umblă. Modelul este apoi introdus în sistem şi comparat cu ce este în baza de date. Soft-ului îi ia cam zece minute să caute în înregistrări şi să identifice subiectul.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.