Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City: Sunt medici români care se întorc, dar pe plan sistemic vedem în continuare că medici şi asistente pleacă în Vest şi nu avem de unde să îi luăm

Autor: Mirabela Tiron Postat la 12 iunie 2023 205 afişări

Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City: Sunt medici români care se întorc, dar pe plan sistemic vedem în continuare că medici şi asistente pleacă în Vest şi nu avem de unde să îi luăm

Enayati Medical City, unul din cele mai mari proiecte greenfield de pe piaţa medicală privată, fondat în urmă cu doi ani de medicul Wargha Enayati, a finalizat anul trecut cu afaceri de 35 de milioane de euro, faţă de nivelul de 16,5 mil. euro anul anterior iar pentru acest an estimează o creştere cu 50%.

"Lucrurile sunt foarte bune, avem un sistem integrat de servicii medicale, de la pediatrie la paliaţie, am avut primul an complet ocupat, cu 16 milioane euro cifră de afaceri. Medicina pentru cronici, spitalul de oncologie şi toată partea de geriatrie, acestea sunt lucruri de care oamenii au nevoie, cerinţa creşte, s-a dovedit că merge acest nou concept", a spus Wargha Enayati, fondatorul oraşului medical Enayati Medical la ZF Meeting Office, un proiect ZF/Mobexpert.

În oraşul medical lucrează în prezent 500 de angajaţi, număr previzionat iniţial. Fondatorul spune că în continuare lipsa resursei umane este principala provocare în sistemul medical.

"Sunt medici care se întorc, dar pe plan sistemic vedem în continuare că medici şi asistente pleacă în Vest şi nu avem de unde să luăm. Cei din Vest îşi iau medicii din fostul bloc Est dar şi din Orient, noi nu lăsăm să intre altă culoare de medici în ţară şi ne mirăm de ce avem lipsă de medici. Aici este o  problemă a sistemului medical. Am ajuns la 500 de angajaţi, am ajuns la maxim, iar în timpul zilei avem până la 2.000 de pacienţi în oraşul medical".

Oraşul medical a implicat investiţii de 65 de mil. de euro, cea mai mare investiţie realizată de la zero în ultimii ani în sectorul privat de sănătate. Construcţia proiectului a început la jumătatea lui 2018, alături de italienii de la  Monza pentru partea de spital de oncologie. Enayati Medical City şi-a început activitatea în plină pandemie în ianuarie 2021.

"Cred că soluţia la problema demografică este deschiderea graniţelor pentru Est, nu putem opri plecările, acest amestec de populaţie este salvarea noastră. (...) Am făcut multe afaceri şi am vândut, dar acum depinde de copii. Dacă copiii nu intră în afaceri voi fi obligat să vând, am speranţa totuşi că oraşul medical că va fi un business de la o generaţie la alta".

Anul trecut aproape 60.000 de pacienţi a avut Enayati Medical City, doar în ambulatorul integrat au fost oferite peste 100.000 de servicii medicale, din care  25% dintre servicii au fost de recuperare, îngrijire vârstnici, tratament boli cronice în contract cu Casă Naţională de Asigurări de Sănătate, potrivit oficialilor. Aproape 4000 de intervenţii chirurgicale s-au realizat în cele 6 săli de operaţie ale Spitalului Memorial Bucureşti, potrivit ultimelor date.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
refuz,
asistente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.