Vulturul pleşuv din vecini

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 08 decembrie 2019 84 afişări

Emblemă a SUA, aşa cum o arată stema şi bancnotele ţării, ameninţată cu dispariţia în anii '70, vulturul pleşuv începe să-şi revendice fostele teritorii, indiferent dacă acestea au fost transformate de om sau nu, scrie La Times.

Vulturul pleşuv din vecini

Aşa se face că în suburbii ale unor localităţi din California au cuibărit un număr mare de vulturi pleşuvi care nu par deranjaţi de prezenţa oamenilor şi s-au instalat în apropiere de case sau în copaci din curtea unor şcoli. Motivul pentru care aceste păsări au prins curaj îl constituie, consideră ornitologii, interacţiunea cu omul pe parcursul a decenii de eforturi de conservare a speciei, precum şi varietatea surselor de hrană din vecinătatea zonelor urbane. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.