Vrei să te muţi din România? Mai multe sate superbe din Italia te plătesc pentru a te muta acolo. Vezi ce trebuie să faci pentru a locui în ele

Autor: Cristina Iacob Postat la 11 mai 2021 21934 afişări

Munca la distanţă a devenit o posibilitate pentru mulţi în pandemie, ceea ce înseamnă că biroul poate fi acum oriunde, din living până la o plajă cu nisip. În încercarea de a-i atrage pe nou-veniţi, Santa Fiora din Toscana şi Rieti din Lazio vor plăti până la 50% din chirie.

Vrei să te muţi din România? Mai multe sate superbe din Italia te plătesc pentru a te muta acolo. Vezi ce trebuie să faci pentru a locui în ele

Santa Fiora din Toscana şi Rieti din Lazio vor plăti până la 50% din chiria oricărei persoane care lucrează de acasă şi care decide să se mute în una din aceste superbe destinaţii, informează CNN.

Solicitanţii trebuie să aibă o slujbă „activă”. Nu contează ce faceţi pentru a trăi, atâta timp cât sunteţi suficient de pricepuţi în tehnică pentru a o face oriunde.

Aşa-numitele „sate inteligente de lucru” înfloresc acum în Italia, deoarece autorităţile locale înţeleg potenţialul de a stimula internetul de mare viteză şi de a înfiinţa „laboratoare” echipate pentru telecomunicaţii.

Situat în inima Toscanei sălbatice, satul medieval Santa Fiora este amplasat în rezervaţia naturală Monte Amiata şi este aproape de Val D'Orcia.

Populaţia a scăzut la 2.500 de locuitori, iar primarul Federico Balocchi crede că tehnologia şi munca virtuală pot revoluţiona viitorul oraşului său natal.

Telelucrătorii care doresc să se mute şi să închirieze o casă aici sub soarele toscan vor primi până la 200 de euro sau 50% din chiria totală pentru sejururi pe termen lung cuprinse între două şi şase luni.

Chiriile imobiliare locale sunt de obicei cuprinse între 300 şi 500 de euro lunar, ceea ce înseamnă că oricine se mută aici ar putea ajunge să plătească doar 100 de euro pe lună.

Pentru a ajuta persoanele din afară să îşi găsească tipul ideal de cazare, fie că este o căsuţă confortabilă din piatră în centrul istoric sau o vilă pe dealurile verzi din jur, primăria a lansat un site web să facă publicitate ofertelor imobiliare alături de o listă de servicii utile şi contacte de instalatori, bone, medici, electricieni şi livrare de alimente pentru a face nou-veniţii să se simtă instantaneu ca acasă.

Există, de asemenea, legături către agenţii imobiliare locale pentru o gamă mai largă de case.

„Nu se adresează turiştilor ocazionali, ci persoanelor care doresc cu adevărat să experimenteze viaţa satului nostru”, spune Federico Balocchi, primarul satului.

„Scopul este de a stimula oamenii să se mute şi să lucreze practic de aici. Vrem ca Santa Fiora să devină biroul lor flexibil. De fiecare dată când un tânăr pleacă să caute un loc de muncă în altă parte, o bucată din satul nostru este luată. Acesta este doar primul pas al proiectului nostru de sat inteligent, axat pe conectivitate şi tehnologie pentru a atrage noi rezidenţi şi firme”, continuă acesta.

Satul tocmai a fost cablat cu internet cu fibră de mare viteză, iar dincolo de conexiunea în bandă largă, ritmul vieţii în Santa Fiora este lent, oferind o şedere departe de haosul oraşului.

Pentru cei care ar prefera să fie mai aproape de Roma, Rieti are o ofertă similară, dar pentru un sejur de minim trei luni.

Chiar dacă Rieti are aproximativ 50.000 de locuitori şi este unul dintre cele mai mari oraşe din regiunea Lazio, populaţia sa nu creşte.

„Suntem cam blocaţi”, spune viceprimarul Daniele Sinibaldi: „Tinerii continuă să fugă la Roma în căutarea unui loc de muncă, aşa că ne-am angajat într-o misiune de a atrage lucrătorii îndepărtaţi care vor transforma Rieti în biroul lor inteligent şi vor revitaliza oraşul nostru”.

Telelucrătorii sunt liberi să aleagă o proprietate chiar şi în districtele rurale din apropiere, unde chiriile sunt mai mici în comparaţie cu oraşul. Găsirea unui loc ar putea fi mai dificilă, deoarece nu există un site web al primăriei cu proprietăţi disponibile. Solicitanţii vor trebui să ia legătura direct cu agenţiile sau platformele de închiriere online,

Angajaţii vor avea nevoie de o scrisoare de la şeful lor pentru a dovedi statutul lor de lucrător la distanţă, dar liber profesioniştii pot furniza pur şi simplu o descriere a muncii lor profesionale.

Sinibaldi este încrezător că telecomunicaţiile vor revigora somnolentul Rieti.

„Chiriile în oraş sunt cuprinse între 250 şi 500 de euro”, spune el: „Pentru 600 de euro puteţi avea o întreagă vilă într-o zonă rurală liniştită. De asemenea, voucherul poate fi utilizat pe întreg teritoriul Rieti, inclusiv în cătunele rurale Sant'Elia, Cerchiara şi staţiunea de schi Terminillo, dar mi-a plăcea ca oamenii să se mute să locuiască în centrul istoric".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
sate,
plată

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.