Vosganian la ZF LIVE: Voi analiza situatia de la ArcelorMital Galati care nu livreaza tablă de caroserie pentru Dacia. Îi voi chema pentru explicaţii

Autor: Cătălina Butan Postat la 10 iunie 2013 82 afişări

Ministrul economiei Varujan Vosganian a spus la ZF LIVE, emisiunea de business transmisă zilnic de la ora 10:00 la 11:00, că va analiza situaţia de la ArcelorMitall Galaţi, fostul combinat Sidex care continuă se exporte tabla produsă deşi ar putea exista cererea şi pe piaţa internă pentru tabla de caroserie pentru Dacia.

Ministrul economiei Varujan Vosganian  a spus la ZF LIVE, emisiunea de business transmisă zilnic de la ora 10:00 la 11:00, că va analiza situaţia de la ArcelorMitall Galaţi, fostul combinat Sidex care continuă să exporte tabla produsă deşi ar putea exista cererea şi pe piaţa internă pentru tabla de caroserie pentru Dacia.

“Situaţia de la ArcelorMittal nu este o nouătate. Galaţi în permanentă a preferat să exporte decât să vândă în ţară. O să convoc cele două companii Dacia şi Arcelor Mittal. Trebuie să mă conving că Dacia chiar vrea să cumpere de la Galaţi şi în acelaşi timp trebuie să înţeleg de ce atunci când poţi să vinzi de 100 milioane de euro de ce nu faci o investiţie de 50 de milioane de euro”.

ArcelorMittal Galaţi, fostul combinat Sidex cumpărat cu 70 mil. euro de miliardarul indian Lakshmi Mittal în 2001, ar avea vânzări suplimentare de 100 mil. euro pe an dacă ar putea să furnizeze tablă pentru caroseriile Dacia.

  Însă pentru că miliardarul nu a făcut investiţi­ile necesare, estimate de specialişti la circa 50 mil. euro, tabla produsă de ArcelorMittal Galaţi nu corespunde pentru a fi folosită la caroseria maşinilor Dacia produse la Piteşti, la 300 km distanţă. Astfel, cade ipoteza că Sidex nu ar avea suficientă piaţă şi de aceea este nevoit să reducă producţia.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zf live,
/actualitate/vosganian-la-zf-live-voi-analiza-situatia-de-la-arcelormital-galati-care-nu-livreaza-tabla-de-caroserie-pentru-dacia-ii-voi-chema-pentru-explicatii-10949080
10949080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.