Vladimir Putin s-a deplasat în Kaliningrad şi a vorbit despre obiectivul operaţiunilor din Ucraina

Autor: Mihai Draghici Postat la 01 septembrie 2022 96 afişări

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a efectuat, joi, o vizită în regiunea Kaliningrad, o enclavă rusă situată la frontiera cu state din cadrul Uniunii Europene şi NATO, iar, cu ocazia deplasării, liderul de la Kremlin a încercat să justifice din nou intervenţia militară în Ucraina.

Vladimir Putin s-a deplasat în Kaliningrad şi a vorbit despre obiectivul operaţiunilor din Ucraina

Preşedintele Rusiei s-a întâlnit cu elevi, cu ocazia începerii noului an şcolar, abordând o serie de subiecte, din domeniile economic, aerospaţial şi al securităţii, inclusiv problema intervenţiei militare ruse în Ucraina, pe care Moscova o numeşte operaţiune militară specială. Putin a afirmat că operaţiunea din Ucraina are rolul protejării etnicilor ruşi din Donbas.

"Misiunea noastră şi cea a soldaţilor este să oprim acest război pe care Kievul îl poartă în Donbas, pentru a proteja oamenii şi, desigur, pentru a apăra Rusia", a declarat Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Monde.

Liderul de la Kremlin a afirmat că locuitorii din Donbas "consideră că fac parte din spaţiul cultural şi lingvistic rus".

Anterior, în februarie, Vladimir Putin afirma că obiectivul intervenţiei militare ruse este "demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei". Cu puţin timp înainte de începerea invaziei militare, Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk. Moscova se opune ferm integrării Ucrainei în NATO.

Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi ţările Uniunii Europene au condamnat ferm încălcarea suveranităţii Ucrainei şi au impus sancţiuni masive împotriva Rusiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.