Viktor Orban, premierul Ungariei: România duce o "campanie" împotriva liderilor etnici "sub pretextul luptei anticorupţie"

Postat la 01 decembrie 2016 100 afişări

Viktor Orban, premierul Ungariei: România duce o "campanie" împotriva liderilor etnici "sub pretextul luptei anticorupţie"

România restricţionează folosirea simbolurilor etnice maghiare şi duce o "campanie" împotriva liderilor etnici "sub pretextul luptei anticorupţie",a declarat premierul Viktor Orban,îndemnând etnicii maghiari să participe la alegeri pentru a asigura o reprezentare solidă în Parlamentul României.

Într-un discurs susţinut ocazia unei sesiuni plenare a Conferinţei Permanente Ungare de la Budapesta, Orban a afirmat că regretă faptul că alte state din regiune nu au atins aşteptările privind promovarea drepturilor minorităţilor după aderarea la UE, notează agenţia de ştiri MTI.

Liderul ungar a mai declarat că cea mai mare realizare a guvernării sale este "unificarea naţiunii", completată de cooperarea cu etnicii maghiari din statele vecine.

"La o sută de ani după dictatul de la Trianon, componentele naţiunii ungare s-au regăsit iar cooperarea a devenit un lucru de rutină", a adăugat Orban.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.