VIDEO Putin, către militari: "În esenţă, aţi oprit un război civil" / Un avion în care ar fi Prigozhin ar fi aterizat în Belarus

Postat la 27 iunie 2023 25 afişări

VIDEO  Putin, către militari: "În esenţă, aţi oprit un război civil" / Un avion în care ar fi Prigozhin ar fi aterizat în Belarus

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a adresat militarilor adunaţi la Kremlin. În esenţă, aţi oprit un război civil, aţi acţionat în mod corespunzător şi coordonat", a spus el. Un avion în care ar fi Prigozhin ar fi aterizat în Belarus

"În esenţă, aţi oprit un război civil, aţi acţionat în mod corespunzător şi coordonat", a spus el.

De asemenea, el a cerut un minut de reculegere pentru a-i onora pe piloţii căzuţi în timpul revoltei.

În discursul său de la Kremlin, Putin a mai spus că Rusia nu a fost nevoită să retragă unităţi militare din Ucraina pentru a reprima revolta.

Mai devrem, Kremlinul a respins afirmaţiile potrivit cărora autoritatea lui Vladimir Putin a fost erodată revolta grupului Wagner.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat jurnaliştilor că nu este de acord cu afirmaţia că Putin se află într-o poziţie slăbită şi a ironizat "crizele de furie ultra-emoţionale din rândul politologilor" care speculează asupra stabilităţii autorităţii preşedintelui rus în urma revoltei.

Prigojin ar fi ajuns în Belarus

Un avion Embraer Legacy 600 înmatriculat în Rusia, care este legat de şeful mercenarilor ruşi Evgheni Prigozhin a zburat marţi din Rusia spre Belarus. Nu a existat nicio indicaţie imediată cu privire la cine se afla la bord.

Codurile de identificare ale aeronavei se potrivesc cu cele ale unui avion care este folosit de  Prigozhin.

Conform unui acord mediat sâmbătă de liderul belarus Alexander Lukaşenko pentru a pune capăt unei revolte a luptătorilor mercenari ai lui Prigozhin, liderul Wagner ar trebui să se mute în Belarus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
belarus,
vladimir putin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.