VIDEO. Ce înseamnă distrugerea barajului de peste Nipru: „Probabil cel mai mare dezastru tehnologic al Europei din ultimele decenii”

Postat la 06 iunie 2023 62 afişări

VIDEO. Ce înseamnă distrugerea barajului de peste Nipru: „Probabil cel mai mare dezastru tehnologic al Europei din ultimele decenii”

Aruncarea barajului din epoca sovietică, care este controlată de Rusia, ar dezlănţui un zid de apă inundabilă în mare parte din regiunea Herson.

Preşedintele Ucrainei, Zelenski, a sugerat că ceea ce el a numit „distrugerea” barajului Nova Kakhovka, a fost vina „teroriştilor ruşi”.

Ministrul de Externe al Ucrainei a numit distrugerea barajului „probabil cel mai mare dezastru tehnologic al Europei din ultimele decenii” şi o „crimă de război odioasă”.

Tymofiy Mylovanov, fost ministru şi preşedinte al Şcolii de Economie din Kiev, sugerează că malul stâng al râului Nipro, ocupat de ruşi, este mai expus unui risc.

Aproximativ 16.000 de persoane ar putea fi afectate de potenţialele inundaţii de la baraj, spune fostul ministru.

Anton Gerashchenko, un fost ministru şi consilier al Ministerului de Interne, a sugerat pe reţelele sociale că aproximativ 16.000 de persoane ar putea fi afectate de orice potenţială inundaţie de la spargerea barajului Nova Kakhovka.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
baraj,
crestere,
dezastru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.