Viaţa fabuloasă a „prinţeselor” chinezoaice – GALERIE FOTO

Autor: Ioana Matei Postat la 08 martie 2013 3212 afişări

Chinezii au devenit obsedaţi de contul de Weibo care pare să ilustreze viaţa fabuloasă a unor tinere, potrivit Daily Mail.

Zhang Jiale este fiica unui magnat din domeniul asigurărilor, Zhang Jun. Stilul ei luxuriant de viaţă a devenit viral în reţelele de socializare chinezeşti. Pozele postate de ea o arată înconjurată de lux, în avioane private şi maşini sport, alături de fotomodele şi făcând cumpărători de la designeri celebri.

A stârnit controverse în rândul celor care au văzut pozele, atât datorită banilor pe care pare să îi aibă, cât şi datorită orientării spre un stil care o apropie mai mult de imaginea unui bărbat de "bani gata" şi nu pe al unei fete. Alături de pozele postate, ea a scris: "Banii pot să cumpere o casă, dar nu o familie.

Pot să cumpere un ceas, dar nu şi timpul. Pot să cumpere un pat, dar nu şi somn, pot să cumpere îngrijire medicală, dar nu şi sănătate". Unul dintre comentariile postate pe platforma socială spune: "Nu îi urâm pe bogaţi, ce urâm este nedreptatea care se ascunde în spatele bogăţiei".

Yingzi este o altă fată care a stârnit controverse pe reţelele de socializare chinezeşti şi a fost poreclită drept "fata care fură case", potrivit BusinessInsider.com. Ea a fost acuzată de înşelăciune în urma unui joc pe calculator în care jucătorul care construia cel mai înalt turn ar fi trebuit să câştige o casă adevărată. Fata de 19 ani plătea studenţi cu 85 cenţi pe oră pentru a juca jocul în locul ei şi spunea "cu cât cineva este mai sărac şi nu îşi permite o locuinţă, cu atât îşi va pune mai multe speranţe într-un joc".

Viaţa plină de lux pe care o duc cele două au stârnit critici în contextul în care în China bogăţiile adunate de generaţiile mature au creat generaţii tinere extrem de materialiste.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
postari,
cumparare,
chinezi,
bani,
joc,
lux,
avioane,
controversa
/actualitate/viata-fabuloasa-a-printeselor-chinezoaice-galerie-foto-10654690
10654690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.