Veşti bune pentru investitorii în criptomonede: Revolut, alternativa bancară digitală, se va lansa în România în mai

Autor: Florin Casota Postat la 17 aprilie 2018 714 afişări

Compania fintech Revolut anunţă lansarea serviciilor sale în România. Utilizatorii din România vor putea să deschidă în curând un cont curent în aplicaţia Revolut, vor putea să facă transferuri domestice şi internaţionale gratuite şi să cheltuiască bani în străinătate fără comisioane ascunse.

Veşti bune pentru investitorii în criptomonede: Revolut, alternativa bancară digitală, se va lansa în România în mai

Revolut, compania fintech înfiinţată în Londra cu misiunea ambiţioasă de a înlătura graniţele fizice şi de a elimina taxele bancare ascunse, va deschide un birou în România în luna mai, a anunţat Andrius Biceika, Head of Country Managers, pe scena conferinţei Emerging Fintech for the Real Economy care a avut loc în Bucureşti.

Formată dintr-un Country Manager şi o echipă de marketing de mici dimensiuni, echipa locală a Revolut va fi responsabilă de creşterea şi dezvoltarea pieţei din România.

Revolut le permite utilizatorilor să deschidă un cont curent în aplicaţie, să efectueze transferuri domestice şi internaţionale gratuite, să deţină şi să schimbe 25 de monede în aplicaţie folosind cursul de schimb real (interbancar) şi să cheltuie bani în întreaga lume, în 130 de monede, fără taxe şi comisioane ascunse, folosind un card contactless VISA sau MasterCard.

Înfiinţat în iulie 2015 în Londra de Nikolay Storonsky şi Vlad Yatsenko, Revolut are încredere că poate deveni un cont curent pentru gestionarea întregii activităţi financiare a utilizatorilor săi. Compania oferă servicii precum debit direct, depozite de economii inteligente “Vaults”, asigurare de călătorie bazată pe geolocalizare şi expunere exclusivă la criptomonede. Aceştia pot să cumpere şi să tranzacţioneze Bitcoin, Litecoin şi Ethereum, direct din aplicaţie.

”Revolut are în acest moment peste 25000 de utilizatori în România care au încredere în noi pentru a le gestiona banii. În 2017 aceştia au cheltuit 3 milioane de dolari şi au economisit peste 150.000$ alegând Revolut în detrimentul băncilor tradiţionale. Am ajuns la aceste rezultate organic, fără investiţii în marketing. Suntem convinşi că putem depăşi 100,000 de utilizatori în România până la finalul anului cu susţinerea echipei locale. În timp ce băncile tradiţionale percep un comision de schimb valutar de până la 5%, clienţii noştri au posibilitatea să transfere şi să cheltuie bani oriunde în lume folosind cursul de schimb valutar real, cel interbancar. Fără taxe şi comisioane bancare ascunse! Suntem aici pentru a încheia monopolul băncilor mari care au profitat de clienţii lor prea mult timp, cu taxe şi comisioane ascunse şi tehnologie îndoielnică!”, a spus Andrius Biceika, Head of Country Managers, Revolut.

Compania a atras până în prezent peste 1.800.000 de utilizatori şi a procesat tranzacţii de peste 12 miliarde de dolari. Clienţii Revolut pot primi notificări imediat ce cheltuie bani, văd cheltuielile pe categorii, au acces la instrumente de bugetare şi măsuri de securitate sporită precum abilitatea de a utiliza gratuit carduri virtuale de unică folosinţă sau de a activa setări de siguranţă bazate pe locaţie şi proximitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.