Veşti bune pentru Apple: Veniturile au revenit pe creştere în T4, depăşind aşteptările analiştilor, cu un impuls din partea diviziei sale de servicii şi cu vânzări solide de iPhone. Acţiunile au scăzut cu 2% după anunţ

Autor: Ştefan Stan Postat la 02 februarie 2024 18 afişări

Veşti bune pentru Apple: Veniturile au revenit pe creştere în T4, depăşind aşteptările analiştilor, cu un impuls din partea diviziei sale de servicii şi cu vânzări solide de iPhone. Acţiunile au scăzut cu 2% după anunţ

Veniturile Apple au revenit pe creştere în perioada sărbătorilor, depăşind aşteptările analiştilor, cu un impuls din partea diviziei sale de servicii şi cu vânzări solide de iPhone.

Veniturile Apple au fost de 119,6 miliarde de dolari pentru trimestrul până la sfârşitul lunii decembrie, în creştere cu 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent şi depăşind estimările consensuale de 118,3 miliarde de dolari, potrivit S&P Capital IQ. Acest lucru întrerupe o serie de patru trimestre de scădere a veniturilor.

Directorul general Tim Cook a dat credit vânzărilor de iPhone, care au crescut cu 6%, la 69,7 miliarde de dolari, şi unui "record istoric de venituri în domeniul serviciilor", în condiţiile în care numărul de dispozitive Apple active a depăşit 2,2 miliarde.

Afacerea de servicii a Apple, care include App Store, iCloud, Apple Pay şi Apple TV, a înregistrat venituri de 23,1 miliarde de dolari în trimestrul respectiv, în creştere cu 11% faţă de 20,7 miliarde de dolari cu un an înainte, continuând astfel să îşi crească ponderea în afacerile companiei.

Vânzările în China Mare au scăzut, însă, la 20,8 miliarde de dolari, faţă de 24 miliarde de dolari în acelaşi trimestru al anului precedent. Acest lucru a reflectat presiunea exercitată de concurentul resurgent Huawei, precum şi restricţiile pe care Beijingul le-ar fi impus asupra produselor Apple în unele agenţii guvernamentale, pe fondul tensiunilor geopolitice cu Washingtonul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.