Veste uriaşă pentru România: Începem producţia de avioane la Cluj

Postat la 17 aprilie 2018 509 afişări

Producătorul de componente pentru avioane Sonaca Aerospace Transilvania, subsidiara locală a grupului belgian Sonaca, va începe în iulie 2019 producţia aeronavei de mici dimensiuni Sonaca 200, compania fiind în proces de extindere a echipei de la fabrica sa din Moldoveneşti, judeţul Cluj.

Veste uriaşă pentru România: Începem producţia de avioane la Cluj

Noua aeronavă cu două locuri, de 750 de kg, combină performanţele legate de zbor cu un cost eficient şi poate fi folosită atât de şcolile de pilotaj, cât şi de piloţi particulari. Preţul propus de producător este de 175.000 Euro

Sonaca Aerospace Transylvania produce déjà component pentru aeronave Airbus A320, în colaborare cu grupul francez. De la finele lui 2018, SAT va participa şi la producţia de prototipuri pentru noua rachetă Ariane 6.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.