Veniturile SIF Muntenia au crescut uşor în primul trimestru, la 31,3 milioane lei

Autor: Stefan Musgociu Postat la 15 mai 2013 39 afişări

Veniturile SIF Muntenia (SIF4) au crescut cu 4% în primul trimestru, la 31,3 milioane lei (7,1 milioane euro), iar cheltuielile au coborât de 2,6 ori, la 9 milioane lei (2 milioane euro), în condiţiile în care societatea de investiţii financiare a cumpărat volume mai mici de acţiuni.

Veniturile SIF Muntenia au crescut uşor în primul trimestru, la 31,3 milioane lei

În perioada similară a anului trecut, societatea a consemnat venituri de 30,2 milioane lei şi cheltuieli de 23,4 milioane lei.

"A continuat restructurarea portofoliului, în sensul vânzării de acţiuni la societăţi din sectorul financiar şi creşterea participaţiilor la societăţi din sectorul energetic. Investiţiile în trimestrul I în acţiuni cotate pe piaţa de capital au fost destul de reduse cantitativ, piaţa fiind după o lungă perioadă de creştere/ maxim local", se arată într-un raport al Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

Societatea de investiţii financiare a vândut acţiuni BRD de 8,2 milioane lei, diminuându-şi participaţia la 4,02%, de la 4,147% la sfârşitul anului trecut. În contraparte, firma a cumpărat acţiuni BVB şi Transgaz în valoare totală de 2,8 milioane lei.

În acelaşi timp, SIF Muntenia a participat cu aproape 3 milioane lei la majorări de capital derulate de firmele Firos Bucureşti (1,3 milioane lei), Muntenia Medical Competences (1,5 milioane lei), ITC - Institutul pentru Tehnică de Calcul Bucureşti (188.000 de lei).

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIF MUNTENIA,
REZULTATE,
/actualitate/veniturile-sif-muntenia-au-crescut-usor-in-primul-trimestru-la-31-3-milioane-lei-10879630
10879630
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.