Vânzările de sărbători aduc piaţa vinului la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani

Postat la 21 decembrie 2017 94 afişări

Industria vinului a revenit pe creştere în 2017, pe fondul vânzărilor de Crăciun şi Revelion, după falimentul Murfatlar, cel de-al şaselea jucător din piaţă, şi, potrivit estimărilor KeysFin, piaţa vinului va depăşi 385 de milioane de euro, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

România se situează pe locul 13 în topul celor mai mari producători de vin din lume, iar alături de Portugalia (6,6 milioane hl), Ungaria (2,9 milioane hl) şi Austria (2,4 milioane hl), este printre puţinele state europene care înregistrează o creştere faţă de 2016, arată datele din studiul realizat de KeysFin.

Dacă în 2012, piaţa vinului realiza o cifră de afaceri de 336,2 milioane euro, în 2016 a ajuns la 377 milioane euro, pe fondul investiţiilor realizate de producători şi ca urmare a creşterii consumului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.