Valul de frig pune stăpânire pe zone întinse ale Chinei

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 14 decembrie 2023 17 afişări

Vremea rece a pus joi stăpânire pe zone întinse din China, forţând închiderea unor porţiuni de autostrăzi din jurul capitalei Beijing. Valul de frig se deplasează din mai multe provincii nordice afectate de viscol către zonele centrale şi sudice.

Valul de frig pune stăpânire pe zone întinse ale Chinei

Vremea rece a pus joi stăpânire pe zone întinse din China, forţând închiderea unor porţiuni de autostrăzi din jurul capitalei care sunt legate de alte centre importante, în condiţiile în care vremea se dovedeşte neobişnuit de friguroasă pentru luna decembrie, relatează Reuters.

Valul de frig se deplasează din mai multe provincii nordice afectate de viscol către zonele centrale şi sudice. Meteorologii au declarat că sunt aşteptate scăderi puternice ale temperaturii în următoarele două zile, în special în sud.

Marile oraşe din nord-est, precum Shenyang şi Harbin, ar putea înregistra până la minus 27 grade Celsius, ceea ce ar putea fi cea mai scăzută temperatură din acest an.

China s-a confruntat în acest an cu fenomene meteorologice extreme, de la temperaturile scăzute din ianuarie la precipitaţii record şi o vară caniculară, în oscilaţii pe care oamenii de ştiinţă le pun pe seama schimbărilor climatice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
iarnă,
măsuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.