Valabilitatea ITP ar putea scădea la 6 luni. Care vehicule sunt afectate

Postat la 17 ianuarie 2024 93 afişări

Valabilitatea ITP ar putea scădea la 6 luni. Care vehicule sunt afectate

Valabilitatea ITP ar putea scădea la 6 luni, potrivit unui nou proiect de modificare a legii circulaţiei aflat îm acest moment în dezbatere publică.

Schimbările propuse în cadrul legilor privind inspecţia tehnică periodică şi transportul alternativ ar putea intra în vigoare în curând. În acelaşi timp, vehiculele cu viteză redusă ar urma să fie scutite de această obligaţie de inspectare.

Valabilitatea ITP ar putea scădea la 6 luni. pentru maşinile folosite în regim de taxi şi pentru cele care se închiriază

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică proiectul prin care se propune reducerea perioadei de valabilitate a ITP-ului la 6 luni pentru vehiculele închiriate, inclusiv cele din categoria „RENT A CAR” şi cele utilizate în regim de închiriere cu şofer.

Conform noii propuneri legislative, autovehiculele destinate transportului de persoane în regim de taxi şi cele folosite în activitatea de închiriere auto, aşa cum sunt definite în Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, vor fi obligate să efectueze ITP la intervale de 6 luni.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadere,
vehicule

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.