USR: Oprescu continuă risipa lui Budăi. Cum sunt cheltuite 81 de mil. lei din cauza incompetenţei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 01 septembrie 2023 81 afişări

USR: Oprescu continuă risipa lui Budăi. Cum sunt cheltuite 81 de mil. lei din cauza incompetenţei

Oana Ţoiu, deputat USR, afirmă că, prin prelungirea a 1.000 de posturi de funcţionari publici pentru încă un an pentru digitalizarea dosarelor de pensii, sunt cheltuite cel puţin 81 de milioane de lei: „Simona Bucura  Oprescu continuă risipa lui Budăi”.

„Risipa la nivelul salariului mediu 2023 este de 81.000.000 de lei pe an, fără să calculăm bonuri de masă sau alte beneficii, în timp ce acelaşi guvern propune tăieri de la micile teatre de copii, muzee şi centre de seniori şi de la sport“, explică Oana Ţoiu.

Guvernul a prelungit termenul pentru definitivarea digitalizării dosarelor de pensii până la 31 august 2024.

„Mesajul clar către pensionarii cărora li s-a promis recalcularea în 2022 este că nu o vor vedea înainte de a li se cere iarăşi votul de PSD pentru «grija partidului pentru pensionari»“, mai spune Ţoiu.

USR transmite că aceste 1.000 de posturi în discuţie sunt în casele teritoriale de pensii, unde ar fi trebuit ca funcţionarii să finalizeze, până în 31 decembrie 2022, digitalizarea datelor privind vechimea de muncă din dosarele de pensii, astfel încât oamenii să primească banii datoraţi de stat.

„Aceste posturi au mai fost o dată prelungite în Parlament de PSD, un bonus uriaş pentru neîndeplinirea obiectivelor, iar noi, USR, am votat împotrivă alertând că în unele cazuri noii angajaţi la stat au început să fie plătiţi cu normă întreagă cu luni de zile înainte să primească calculator sau birou de la care să poată lucra“, mai subliniază Oana Ţoiu.

Oana Ţoiu solicită ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, publicarea raportului privind acest proiect cu 1.000 de oameni ale căror contracte se prelungesc anual nu pentru performanţa proiectului, ci pentru absenţa rezultatelor şi, mai ales, acordarea banilor cuveniţi pensionarilor. „Pensionarii rămân fără bani ca să fie prelungite încă un an 1.000 de posturi“, concluzionează deputata USR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
ţoiu,
bucura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.