USR, despre propunerea fratelui lui Stănescu la ANRE: O bătaie de joc

Autor: Laura Buciu Postat la 13 decembrie 2021 87 afişări

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Cristina Prună (USR), critică propunerea PSD pentru Comitetul de Reglementare al ANRE în persoana lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, şi spune că că este „o bătaie de joc”, pentru că nu îl recomandă nimic.

USR, despre propunerea fratelui lui Stănescu la ANRE: O bătaie de joc

Cristina Prună spune că foşti parlamentari care nu au mai prins loc pe listă sunt nimiţi acum în fruntea unor instituţii ale statului.

„Propunerea PSD pentru Comitetul de Reglementare al ANRE este o ruşine şi o bătaie de joc la adresa românilor şi vedem cum parlamentari, foşti parlamentari care nu mai prind locuri pe liste sunt numiţi în fruntea unor instituţii ale statului, precum ANRE. Este, efectiv, o bătaie de joc. Dacă ne uităm la CV-ul domnului Stănescu (Alexandru Stănescu - n.r.), nu îl recomandă absolut nimic pentru această funcţie. Vorbim de ANRE, care, practic, gestionează o piaţă de miliarde de euro, piaţa de energie şi care ar trebui să vegheze la servicii de calitate pentru consumatorii români de energie”, spune Cristina Prună.

Aceasta adaugă că în ultimul an, liberalizarea pieţelor de energie nu s-a făcut în interesul consumatorilor, aşa cum ar fi trebuit, pentru că ANRE a gestionat acest lucru extrem de prost.

„Din câte am văzut nu vor fi nici măcar audieri ale celor care candidează pentru posturi în comitetul de reglementare, deşi noi, USR, am cerut lucrul acesta”, mai spune Prină.

PSD îl susţine pe Alexandru Stănescu în comitetul de supraveghere al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE). „E fost parlamentar şi are o experienţă vastă”, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stănescu,
anre,
usr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.