Unul dintre cele mai mari FALIMENTE din industria restaurantelor din România: Un lanţ mare de restaurante a intrat în faliment

Autor: Cristina Roşca Postat la 05 iulie 2023 297 afişări

Unul dintre cele mai mari FALIMENTE din industria restaurantelor din România: Un lanţ mare de restaurante a intrat în faliment

Firma Q&A 2000 Impex, care administrează lanţul de restaurante Calif-Condimental, a intrat în faliment, după ce businessul nu a mai reuşit să îşi revină post pandemie, când vânzările s-au prăbuşit. Firma figurează între cele mai mari insolvenţe şi falimente din 2023, potrivit unui top furnizat de Registrul Comerţului la solicitarea ZF.

Deşi compania a intrat în faliment, în continuare sunt funcţionale restaurantele Calif de la Iancului şi Militari, conform datelor ZF. Au fost închise însă toate localurile sub brandul Condimental.

„Brandul Condimental a dispărut, Calif nu”, a spus un angajat care a răspuns la numărul de telefon al restaurantului Calif Iancului.

Acţionarii nu au răspuns solicitării ZF privind falimentul şi închiderea unora dintre localuri.

Deşi firma care opera brandul e în faliment, unele restaurante – cel de la Iancului şi cel din Militari - funcţionează încă. Acest lucru e posibil dacă ele au fost vândute sau dacă au fost mutate pe alte companii.

Q&A 2000 Impex era deţinută de Arora Sachin (75%), Valentin Bogdan Jantea (10%), Mihai Alexandru Stoichiţoiu (10%) şi Radu Alin Tănase (5%), conform platformei Termene.ro. Ei, împreună, nu apar acţionari într-o altă firmă, arată aceeaşi sursă.

Anul trecut, vânzările commpaniei O&A 2000 Impex au scăzut la 11,4 mil. lei, aproape la jumătate faţă de anul anterior şi la doar o treime faţă de 2019. Înainte de pandemie, lanţul de restaurante număra 13 unităţi şi un cloud kitchen, mai exact o bucătărie destinată livrărilor.

"Îmi aduc aminte că în urmă cu 7-8 ani, când stăteam în Piaţa Iancului, eram client fidel al Calif şi nu mă deranjau absolut deloc cozile de 40-50 de minute. Mâncarea era excelentă. La fel şi la Lujerului. Dar, uşor-uşor, ceva s-a schimbat. Am văzut angajaţi din clasicele ţări Pakistan, India, Indonezia, care nu aveau absolut nicio legatură cu preperatul dill-ului şi am început să observ cum calitatea scade periodic. Post pandemie am remarcat şi că preţurile explodaseră. Am rămas cu un gust amar, dar speram că îşi vor reveni. Nu a fost să fie, iar preţurile mari m-au ţinut departe. Tânjesc după un maxi dill kebab de pui ca atunci. Îmi intrase în reflex: maxi dill kebab de pui şi o limonadă", spune Liviu, un fost client fidel al reţelei Calif-Condimental.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
faliment,
restaurante,
firma,
intrare,
crestere,
retea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.