Unul dintre cei mai mari furnizori ai Apple se prăbuşeşte, lăsând compania cu problema ecranelor pentru noile smartphone-uri

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 iulie 2018 244 afişări

Unul dintre cei mai mari furnizori ai Apple se prăbuşeşte, lăsând compania cu problema ecranelor pentru noile smartphone-uri

Producătorul sud-coreean LG Display, un furnizor cheie al Apple,  şi-a redus planurile de investiţii până în 2,7 miliarde de dolari, în baza îngrijorărilor care se adună în jurul pieţei globale de smartphone-uri, în contextul în care compania a înregistrat al doilea semestru consecutiv cu pierderi, potrivit Reuters.

Reducerea investiţiilor subliniază un viitor nesigur pentru producătorii actuali de electronice şi vine la o săptămână după ce alt furnizor al Apple, Taiwan Semiconductor Manufacturing, şi-a redus de asemenea investiţiile în urma veniturilor scăzute.

„Este o abordare conservatoare rezultată din nesiguranţa care planează asupra pieţei de telefonie mobilă”, spune Don Kim, CFO al LG, după ce a anunţat rezultatele financiare. Acţiunile LG au scăzut cu 7% după anunţ.

„Condiţiile de piaţă devin favorabile, însă lipsa de predictibilitate este încă foarte ridicată”, adaugă Kim.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
companie,
smartphone

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.