UNTRR propune Guvernului renunţarea la taxa auto, impozit anual diferenţiat şi reducerea rovinietei

Autor: Mediafax Postat la 10 ianuarie 2013 20 afişări

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) propune Guvernului mai multe măsuri pentru protecţia mediului şi atragarea de venituri la buget, precum renunţarea la taxa auto, aplicarea unui impozit anual diferenţiat, reducerea rovinietei şi majorarea primei de casare.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) propune Guvernului mai multe măsuri pentru protecţia mediului şi atragarea de venituri la buget, precum renunţarea la taxa auto, aplicarea unui impozit anual diferenţiat, reducerea rovinietei şi majorarea primei de casare. Asociaţia solicită aplicarea modelului german prin stabilirea unei taxe anuale, suportată de proprietarii de autovehicule, corelată cu puterea de cumpărare din România, care să ţină cont de clasa de poluare, tipul de motorizare şi capacitatea cilindrică. Astfel, UNTRR propune renunţarea la taxa auto, iar impozitul anual să rămână neschimbat la Euro 5, dar să fie diferenţiat pentru celelalte categorii: 10% din cuantumul în vigoare la Euro 4, 15-20% la Euro 3, 30-50% la Euro 2, 50-100% la Euro 1 şi 100-200% la NonEuro. Modificările ar urma să fie operate treptat, în următorii ani.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNTRR,
taxa auto,
impozit,
rovinietă
/actualitate/untrr-propune-guvernului-renuntarea-la-taxa-auto-impozit-anual-diferentiat-si-reducerea-rovinietei-10448256
10448256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.