UNIC în România. Aquaparcul cu apă termală. Toate bazinele vor fi alimentate cu apă de la un izvor termo-salin

Postat la 10 noiembrie 2018 9087 afişări

Aspectul construirii unui aqua-park în staţiunea Băile Herculane revine în actualitate, la şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul acestei luni urmând să fie dezbătută aprobarea PUZ-ului pentru o asemenea investiţie care va fi realizată din fonduri private.

UNIC în România. Aquaparcul cu apă termală. Toate bazinele vor fi alimentate cu apă de la un izvor termo-salin

Acest PUZ cuprinde mai multe documente specifice – avize, autorizaţii, planuri de încadrare în zonă – tot ceea ce trebuie să conţină un PUZ în vederea construirii, în sfârşit, în staţiunea Băile Herculane a unui aqua-park pentru atragerea a tot mai mulţi turişti! Locaţia este la intrarea în Băile Herculane, dinspre Pecinişca. Acest PUZ este depus de către doi investitori din turism din staţiunea Băile Herculane, care deţin două complexe hoteliere la noi în staţiune!, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane. 

Dealtfel, intenţia construirii unui aqua-park a mai fost în staţiunea de pe Valea Cernei, locul ales fiind Platoul Coronini! Acolo este, într-adevăr, un studiu de fezabilitate care prevedea construirea acestui aqua-park, dar nu s-a mai concretizat din cauza pierderii finanţării! Pentru noul aqua-park, acum suntem în faza preliminară de aprobare a PUZ-ului în Consiliul Local, urmează avizele şi autorizaţiile de construcţie în vederea demarării acesteia. După ce se vor obţine aceste avize, sperăm că în cel mult 10 luni acesta să şi fie construit!, ne precizează Cristian Miclău.

 

Cititi mai multe pe www.radioresita.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.