Unde se află cei mai educaţi oameni din Europa - INFOGRAFIC

Postat la 21 septembrie 2016 1296 afişări

Un infografic realizat de cehul Jakub Marian, lingvist şi matematician, arată procentul oamenilor din Europa care deţin o diplomă

Ceea ce reiese din imagine este evident: puţine regiuni de pe bătrânul continent au peste 50% din populaţie cu studii superioare (Londra, Oxfordshire, estul Scoţiei, Waloon Brabant din Belgia, Oslo, Helsinki şi Zurich).

În România o singură zonă este evidenţiată, Bucureştiul cu un procentaj de 29-37% din populaţie care au obţinut o diplomă de absolvire a unei facultăţii sau o diplomă de absolvire a unei şcoli vocaţionale. Restul ţării are un procent de 14-21%. Cehul a realizat infograficul analizând datele Eurostat din 2015 pentru categoria de vârstă 25-64.

Totuşi, situaţia arată ceva mai bine la analizarea segmentului de 30-34 de ani. Este evident că mult mai multe zone din Europa au un procent ridicat de peste 45% de oameni cu studii superioare. Din nou, România iese în evidenţă cu Bucureştiul (45%+). "Mi se pare interesant faptul că Germania are cele mai mici scoruri dintre ţările dezvoltate, ceea ce se poate observa în special în a doua hartă.Dar asta nu este neapărat rău, având în vedere modul în care funcţionează sistemul de învăţământ german", a spus Jakub Marian.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.