Una dintre unităţile centralei nucleare din Zaporojia a fost oprită din cauza bombardamentelor

Autor: Dorin Oancea Postat la 01 septembrie 2022 83 afişări

Compania energetică de stat ucraineană Energoatom a anunţat că unitatea cinci a centralei nucleare Zaporojia a fost oprită din cauza bombardamentelor.

Una dintre unităţile centralei nucleare din Zaporojia a fost oprită din cauza bombardamentelor

Activitatea militară în zona centralei pare să se fi intensificat în această dimineaţă, atât Rusia, cât şi Ucraina acuzându-se reciproc de atacuri.

Primarul Enerhodar, Dmitri Orlov, a anunţat, de asemenea, că unitatea energetică a fost oprită, spunând că "protecţia de urgenţă" a fost activată cu puţin înainte de ora locală 5 dimineaţa din cauza bombardamentelor ruseşti cu mortiere.

El a mai spus că o linie de alimentare cu energie electrică a fost avariată, iar unitatea doi a trebuit să fie dezenergizată cu ajutorul unor generatoare diesel. "Aceasta este a doua oară în ultimele 10 zile când acţiunile criminale ale răsculaţilor au dus la oprirea unităţii şi la de-energizarea staţiei", a scris el pe Telegram.

El a adăugat: "Personalul ucrainean al staţiei face tot posibilul pentru a elimina daunele aduse infrastructurii."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
centrală,
război,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.