Un virus periculos a ajuns în Marea Neagră după distrugerea barajului din Ucraina. Cercetătorii români, în alertă

Postat la 12 iunie 2023 142 afişări

Un virus periculos a ajuns în Marea Neagră după distrugerea barajului din Ucraina. Cercetătorii români, în alertă

Un virus periculos a ajuns în Marea Neagră după ce puhoaiele provocate de distrugerea barajului de pe Nipru au ajuns  la Odesa.

Autorităţile din Odesa le-au interzis oamenilor să mai meargă la plajă. La noi, specialiştii de la institutul national de cercetare marină iau probe de pe litoral.

Alerta a fost dată în urma inundaţiilor masive cauzate de distrugerea barajului din zona Herson, pe fluviul Nipru, în sudul Ucrainei.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până acum nu a fost înregistrat niciun caz de holeră în Ucraina. Între timp autorităţile au interzis scăldatul în mare.

La noi, Institutul de cercetări marine a prelevat câteva probe de apă, însă din fericire deocamdată nu au depistat virusul Vibrio cholerae.

Suntem totuşi în alertă pentru că, spun biologii marini, curenţii şi vântul pot aduce apa infestată şi la noi.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alerta,
baraj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.