Un tribunal din Singapore a decis ca unitatea Credit Suisse să plătească magnatului georgian Bidzina Ivanishvili 742 de milioane de dolari

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 19 septembrie 2023 37 afişări

Un tribunal din Singapore a decis ca unitatea Credit Suisse să plătească magnatului georgian Bidzina Ivanishvili 742 de milioane de dolari

O unitate a Credit Suisse a fost obligată de o instanţă din Singapore să plătească miliardarului Bidzina Ivanishvili 742,7 milioane de dolari, confirmând astfel că trustul băncii nu a reuşit să protejeze activele clientului său, scrie Bloomberg.

Suma a fost revizuită în scădere faţă de cea de 926 milioane de dolari evaluată de instanţă în luna mai. Atunci, instanţa a declarat că suma finală va fi redusă pentru a evita dubla recuperare, după ce o instanţă din Bermude i-a acordat anul trecut lui Ivanishvili daune de peste 600 de milioane de dolari în acel caz.

Hotărârea actuală, prima de când banca cu probleme a fost preluată de rivalul UBS Group în iunie, este cea mai recentă evoluţie în capitolul din Singapore al unei saga de lungă durată care s-a întins pe trei continente. Cazul se învârte în jurul bancherului Patrice Lescaudron, care a fost condamnat în 2018 pentru că a condus o schemă frauduloasă în care a luat bani din conturile lui Ivanishvili pentru a încerca să mascheze pierderile tot mai mari din portofoliile altor clienţi ruşi.

Credit Suisse a declarat în luna mai că hotărârea a fost „greşită şi ridică probleme juridice foarte importante". Marţi, o purtătoare de cuvânt a băncii a spus: „Hotărârea Curţii din Singapore nu este definitivă şi, aşa cum a comunicat deja în mai 2023, Credit Suisse Trust Limited va face un nou apel către instanţă”.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.