Un tratament al măduvei spinării redă funcţia motorie pacienţilor paralizaţi, în cadrul unui studiu

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 mai 2024 26 afişări

Un tratament al măduvei spinării redă funcţia motorie pacienţilor paralizaţi, în cadrul unui studiu

Un tratament al măduvei spinării a redat funcţia motorie pacienţilor paralizaţi. 90% dintre pacienţii participanţi la un nou studiu şi-au recăpătat forţa la braţe după ce au primit o terapie experimentală.

Este vorba despre o stimulare electrică neinvazivă a măduvei spinării cu ajutorul ARC-EX, după care cercetătorii au măsurat siguranţa şi eficienţa sistemului, menţionează Fox News.

90% dintre pacienţii paralizaţi şi-au recăpătat forţa sau funcţia la nivelul braţelor după ce au făcut terapia.

Bolnavii au înregistrat o „îmbunătăţire semnificativă" a funcţiei mâinilor şi braţelor, potrivit unui comunicat de presă.

Studiul, publicat în revista Nature Medicine, a inclus 65 de participanţi la 14 centre de top pentru leziuni ale măduvei spinării din SUA, Europa şi Canada.

Îmbunătăţirea a fost observată chiar şi la persoanele ale căror leziuni au avut loc cu până la 34 de ani în urmă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tratament,
paralizie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.