Un tânăr creat o isterie în lumea întreagă cu ultima sa invenţie. A făcut milioane de dolari într-un timp record

Postat la 17 februarie 2018 10529 afişări

Wayne Fromm este un inventator canadian care se consideră creatorul "selfie stick-ului".

Când spune asta, el nu se bazează pe faptul că a fost primul care a făcut asta, ci primul care şi-a imaginat aplicarea, dezvoltarea unui astfel de device. Primul om care a creat un selfie stick a fost Hiroshi Ueda în anii 80, pe vremea când era inginer la Minolta. Dar aparatul lui era limitat, funcţiona doar cu camere foto Minolta.

"Selfie stick-ul meu se putea ataşa orice cameră sau smartphone. Iniţial, selfie stick-ul era mai complex şi mult mai rezistent. Am trecut peste selfie stick cu un tractor şi nu a păţit nimic", povesteşte Fromm. Selfie stickul original era menit să ţină camere de până la 12 kg.

Wayne Fromm a patentat selfie stick-ul încă din 2005, sub denumirea "Apparatus for supporting a camera and method for using the apparatus". Versiunea lui Fromm a intrat pe piaţă in 2006 cunoscut publicului ca "Quik Pod".

Curând acesta s-a confruntat cu o problema falsurilor. Când îşi căuta produsul pe Alibaba (Amazonul Chinei), Fromm găsea produse contrafăcute, iar după ce selfie stick-ul a devenit la moda, aceste produse au început să apară şi în Statele Unite. A văzut produse care chiar aveau poze promoţionale cu fiica lui.

Fromm şi-a dat seama că nu are cum să oprească apariţia falsurilor. Nu avea cum să-şi atribuie creaţia conceptului. Inventase Quik Pod, dar nu inventase idee de a ataşa camera pe băţ.

Canadianul, în schimb, a mizat pe calitate pentru piaţa high-end şi a abordat compania GoPro cu care a reuşit să facă un parteneriat.

Wayne Fromm a reuşit să vândă peste un milion de unităţi de Quik Pod până acum.

"Vânzările au fost bune în această industrie. Quick Pod se află în 42 de ţări", a spus Fromm.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creare,
inventie,
inventator,
piata
/actualitate/un-tanar-creat-o-isterie-in-lumea-intreaga-cu-ultima-sa-inventie-a-facut-milioane-de-dolari-intr-un-timp-record-17003713
17003713
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.